Torna el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient amb 120 films

Font: Diputació de Barcelona
04/11/2015

Demà dijous 5 de novembre, s'inaugura al CaixaFòrum de Barcelona el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, FICMA, que compta un any més amb el suport de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu d'impulsar les seves polítiques d'educació i sensibilització ambiental. 

El Festival Internacional de Cinema de Medi ambient de Barcelona (FiCMA) es el més antic del món en el seu gènere celebrant aquest any la seva 22ª edició i doblant la seva programació a 120 films. D'acord amb Claudio Lauria, fundador i president del FiCMA, es tracta d'un festival de cinema que mou i genera consciència i una aposta pel canvi social i ambiental potenciant l'educació des de l'audiovisual.

El FiCMA s'inaugura amb dos films que uneixen música, cinema i medi ambient amb dos protagonistes rellevants: la doctora Jane Goodall, premiada amb el Sol d'Or Especial del Festival 2015, protagonitza el curt "Trio: Jane's Music Life" en el que ens ensenya que la natura també és música, i l'estrena europea de "LandFill Harmonic" sobre l'Orquestra d'Instruments Reciclats "Cateura", un grup de música format per joves paraguaians que, provinents de zones marginades del seu país s'han fet famosos al món sencer per tocar amb instruments construïts amb material reciclat.

En secció oficial del Festival hi competiran un total de 40 pel·lícules, entre documentals i curtmetratges d'animació i ficció, moltes d'elles estrenes europees i mundials. Les sessions tindran lloc als Cinemes Girona de Barcelona.

En la sessió de cloenda, que serà el dijous 12 de novembre al CaixaFòrum i en la que es faran públics els premiats del Festival, es projectarà "The Last Of Elephant Men" un documental sobre la relació d'una tribu indígena amb els elefants i com ara s'enfronten plegats a una lluita desesperada per la supervivència, tancarà aquesta nova edició.

Programa del FiCMA: http://ficma2.instapage.com/

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon ficma2015.jpg110.64 KB

Relacionats

Butlletí