TMB llança la campanya interactiva 'Canviem CO2 per flors'

Un 'microsite' calcula el diòxid de carboni que s'estalvia deixant el transport privat
Redacció
08/06/2009 - 00:00

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) acaba d'endegar la campanya Canviem CO2 per flors, una acció de comunicació interactiva online per fomentar la utilització del transport públic com a via per reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2). La campanya es fa en col·laboració amb les ONG Acció Natura -impulsora del programa Zero CO2- i Ecología y Desarollo. La plataforma central de la campanya és el lloc web canviemCO2xflors.tmb.cat, en què s'invita els usuaris a calcular la quantitat de CO2 que es deixa d'emetre a l'atmosfera quan escullen no fer servir el transport privat per fer un determinat trajecte, i tot seguit se'ls proposa crear la seva pròpia flor i plantar-la en un jardí virtual com a símbol de la contribució a la protecció del medi ambient.

Comptador de diòxid de carboni estalviat
En el lloc web, TMB convida els usuaris a viure una experiència en què la interacció, el so, el moviment i els colors es combinen amb la finalitat d'aconseguir la seva implicació en un projecte comú: plantar el jardí virtual més gran de la xarxa. Un comptador actualitza constantment les dades del nombre de participants i el diòxid de carboni estalviat. Al mateix microsite, s'hi pot trobar informació sobre l'impacte del fenomen del canvi climàtic a Barcelona i la seva àrea metropolitana, i recomanacions sobre què pot fer cadascú a la vida quotidiana per reduir les emissions de CO2 i frenar d'aquesta manera l'escalfament global.

Per difondre la campanya, i a banda del lloc web central, es faran servir les xarxes socials com Facebook i es duran a terme accions amb públic en centres comercials.

Més informació: visita el lloc web canviemCO2xflors.tmb.cat

AdjuntMida
Image icon Imatge gràfica de la campanya28.65 KB

Relacionats

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí