Tiana posa en marxa la campanya: 'Destapa't per l'aigua: Tiana estalvia aigua!'

Font: Ajuntament de Tiana
04/05/2012
L'Ajuntament de Tiana, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa la campanya "Destapa't", amb l'objectiu de reduir el consum d'aigua.

Tiana és un dels municipis amb un consum d'aigua més elevat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb un consum de 139 litres d'aigua per persona/dia  (un 29% per sobre de la mitjana), s'ha detectat que el sector domèstic és el gran consumidor. Cal tenir en compte que el 60% dels habitatges de Tiana són cases unifamiliars amb jardí, de manera que un 30% del consum d'aigua global es pot atribuir al consum d'aigua en jardins.

L'Ajuntament de Tiana ofereix als seus ciutadans diverses eines per reduir el seu consum d'aigua en el dia a dia
Per una banda, l'exposició Nova cultura de l'aigua (7 al 12 de maig, Biblioteca Can Baratau), en la que es podran aprendre senzills trucs per reduir el consum d'aigua a les llars. Per altra banda, el dia 11 de maig es realitzarà la xerrada "Entendre la factura de l'aigua". I finalment, s'ha creat un Itinerari guiat que es podrà realitzar el dia 27 de maig per aprendre els usos de l'aigua dels ecosistemes mediterranis i alguns consells per dissenyar els jardins de cadascun.

Més enllà de les activitats en el marc de la Setmana de l'Aigua,  l'Ajuntament posa a l'abast dels seus ciutadans un kit d'estalvi que inclou un airejador,un reductor de volum per a la cisterna del wc, una guia de l'estalvi domèstic a les llars i una guia pràctica de xerojardineria.

Les escoles són un eix molt important de la campanya 'Destapa't'
L'Ajuntament de Tiana, conjuntament amb la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, ha elaborat un pla per informar a les escoles de la campanya d'estalvi d'aigua. A més, s'ha fet arribar un kit educatiu composat per:  el pòster "L'Aigua al segle XXI (1 i 2)", el joc ""El Somni de l'Aigua" i exemplars del conte "La Nahla i la família Riera. Històries d'aigua".

La campanya "Destapa't" crida a la participació
L'Ajuntament de Tiana convida als ciutadans a enviar fotografies amb el tap amb un consell d'estalvi. A més, es pot seguir activament la campanya a través de les xarxes socials.

 

Aquestes actuacions s'emmarquen en la campanya 'La Xarxa estalvia aigua' en la que participen més de 50 municipis.

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a més de 50 municipis

 

Més informació:
https://www.facebook.com/Estalviaigua
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua
http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Tiana.jpg162.77 KB

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article
Ja disposa de bosses compostables als dispensadors per la recollida d’excrements de gossos.

El ple de novembre de l'Ajuntament de Tiana ha aprovat per unanimitat eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic.

La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Butlletí