Tiana assumeix la presidència dels municipis per la recollida porta a porta

Font: Ajuntament de Tiana
24/02/2016 - 09:48

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de ‎Tiana‬, el sr. Xavier Doñate ha estat anomenat nou president de l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Porta a Porta per 4 anys. 

El nomenament s'ha produït a l'Assemblea de l'associació celebrada el 23 de febrer a Tiana.

L'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Porta a Porta és una entitat municipalista sense ànim de lucre que té com a objectius:

  • Promoure, en l’àmbit de la gestió dels residus a Catalunya, el model de recollida selectiva anomenat “Porta a Porta”, tot entenent que aquest és plenament compatible amb els principis de prevenció de la contaminació, de minimització dels residus, de valorització dels residus, de suficiència, de proximitat, de protecció i regeneració del sòl, de “qui contamina paga” i de transparència en la informació, i que a més, ha demostrat aconseguir el màxim grau d’eficiència –tant a nivell quantitatiu com qualitatiu– assolit fins a la data.
  • Establir el marc adequat per a possibilitar un intercanvi d’experiències més fluid entre els municipis que realitzen la recollida “Porta a Porta”.
  • Organitzar trobades tècniques per tal d’estudiar com optimitzar la recollida ”Porta a Porta”.
  • Difondre els resultats d’estudis i experiències vinculades amb la recollida “Porta a Porta” mitjançant publicacions o qualsevol altre sistema de comunicació.
  • Promoure compres conjuntes

L’any 2000 els municipis de Tiana, Tona, Riudecanyes i la Mancomunitat la Plana van ser els primers a Catalunya que van implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Des de llavors, aquest nombre s’ha anat incrementant fins arribar als més de 100 municipis que hi ha a l’actualitat. En el convenciment dels beneficis d’aquest sistema, aquests primers ens locals es van unir per fundar l’Associació l’any 2002.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper

Butlletí