Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0

17/09/2022 - 12:20

El vehicle, de l’operadora HIFE, donarà servei a la Línia exprés.cat e3 i a la línia regular L1011, que connecten el Montsià i el Baix Ebre. El combustible es generarà a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en circulació en les pròximes setmanes, a les Terres de l’Ebre, el primer autobús de biogàs de la seva flota, un autobús que funcionarà amb energia de Km 0, és a dir, produïda al mateix àmbit geogràfic. El vehicle, concretament, es proveirà a la planta de Biometagas La Galera, al Montsià, que genera biogàs a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.

Es tracta del primer autobús de biogàs que posa en marxa la Generalitat i el primer que circularà per les Terres de l’Ebre. El Departament, d’aquesta manera, continua amb la seva aposta en favor de la connectivitat i la descarbonització del territori, fomentant la sostenibilitat, l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Dues línies d’autobús

L’autobús donarà servei a la Línia exprés.cat e3 (que enllaça Tortosa, Amposta, La Ràpita i Alcanar) i a la Línia regular L1011 (que enllaça Tortosa, Santa Bàrbara, Godall, La Galera i La Sènia).

Es tracta d’un autobús de la companyia Iveco, model Crossway, adquirit per l’operadora HIFE. Té una longitud de prop de 13 metres i disposa de 63 seients per a passatgers. El dipòsit té una capacitat per a 1.260 litres de gas.


 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

Des d'ara, en els dies laborables, de dilluns a divendres de 7 a 20 hores, només s'hi pot circular amb un vehicle no contaminant o tramitant una autorització o excepció al registre metropolità.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Butlletí