Territori i Sostenibilitat aposta per la bici i la implantació de vies ciclistes urbanes

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

29/09/2020 - 20:52

Per donar suport a l’execució de vies ciclistes per part dels ens locals, la Generalitat va publicar el passat 2018 una primera convocatòria d’ajuts per a fomentar l'execució d'actuacions de vies ciclistes, aquesta convocatòria va estar dotada de 20 MEUR per cofinançar el 50% del cost de les actuacions.

Per donar suport a l’execució de vies ciclistes per part dels ens locals, la Generalitat va publicar el passat 2018 una primera convocatòria d’ajuts per a fomentar l'execució d'actuacions de vies ciclistes per part de les entitats locals i de determinats consorcis, susceptibles de finançament per al Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.​ Aquesta convocatòria va estar dotada de 20 MEUR per cofinançar el 50% del cost de les actuacions (IVA exclòs)​, i actualment es treballa en la preparació d’una segona convocatòria en el marc del proper programa operatiu FEDER 2021-2027.

​Entre les actuacions subvencionables hi ha, d’una banda, vies ciclistes urbanes i interurbanes destinades a la mobilitat quotidiana. Es prioritzaran les connexions interurbanes.​ D’altra banda, també són susceptibles de rebre subvenció les vies ciclistes en àmbits d'interès natural o cultural destinades principalment a un ús turístic. En aquest cas, es prioritzaran aquelles que configurin o desenvolupin la xarxa catalana de rutes cicloturístiques proposada a l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025.​


 

Relacionats

Notícia

La comanda que s'acaba d'adjudicar, per valor de 6,4 milions d'euros, és una aposta estratègica de TMB per la que pot ser la principal energia neta del futur

Notícia

Balanç positiu del primer dia de l’entrada en funcionament de Tarragona ciutat 30. Una iniciativa que modifica la part de l'actual ordenança de convivència que regula la circulació de tot tipus de vehicles per la ciutat amb l’objectiu de situar les persones en el centre de la planificació urbana i aconseguir una mobilitat urbana sostenible, més segura i saludable.

Entrevista

ConBici és l'entitat de referència a Espanya per a la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport habitual, segur i sostenible. Reuneix 65 associacions i col·lectius de ciclistes de tota Espanya. Hem volgut parlar amb la seva coordinadora Laura Vergara per tenir la visió en el context post-COVID dels que representen i defensen davant entitats públiques i privades els drets i els interessos de les persones que utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport o de lleure, per tal d'aconseguir implementar mesures, normatives, infraestructures i tot allò que fomenti la cultura de la bicicleta.

Butlletí