Terrassa prepara el seu Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

És un dels compromisos del Pacte d'Alcaldes/esses subscrit pel municipi el 10 de febrer d'enguany
Font: Aj. Terrassa
15/11/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Terrassa està elaborant el Pla d'Energia Sostenible del municipi. La redacció d'aquest document és un dels compromisos adoptats pels signants del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa de la Comissió Europea per lluitar contra l'escalfament global de la Terra, que recull el compromís de reduir les emissions de CO2 per part de les ciutats adherides. Terrassa va subscriure aquest pacte el 10 de febrer d'enguany, en un acte a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les.

L'abast del document respondrà a les directrius que s'estableixin per part de la Comissió de Transport i Energia de la Unió Europea i inclourà una estimació de les emissions i una proposta de les accions a seguir per aconseguir els objectius plantejats. Per a la realització d'aquestes tasques es disposarà del suport de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

En concret, l'adhesió al pacte implica que l'ajuntament assumeix com a seves les propostes de la Unió Europea del març de 2007: reduir les seves emissions de CO2 en un 20% fins l'any 2020, incrementant en un 20% l'eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

El municipi es compromet també a elaborar un informe bianual per l'avaluació, control i verificació dels objectius, a organitzar el Dia de l'Energia o altres activitats dedicades a l'energia o relacionades amb el Pacte, a informar de les fites obtingudes en acompliment del Pla d'Acció i a participar (en els termes que consideri oportú) en la Conferència d'Alcaldes per l'Energia sostenible a Europa.

Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Les primeres quatre instal·lacions es faran a l'Àrea Olímpica Municipal i els poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada

Notícia

L'exposició 'La llavor' enceta l'activitat a l'Aula de Natura del Falgar. La mostra, que representarà el futur parc d'acció climàtica, es podrà visitar els pròxims quatre caps de setmana, d'11 a 19 h

Notícia

L’objectiu és compatibilitzar les produccions d’energia renovable i agrícola en una mateixa superfície.

Butlletí