Terrassa comptarà amb un equip de tastadors experts en l'aigua de la ciutat

12/01/2022 - 12:43

L'empresa  municipal Taigua està treballant en la caracterització i millora del sabor de l'aigua, amb la execució de diverses actuacions. Una d'elles és la realització d'un estudi sobre l'anàlisi del perfil del sabor, que va a càrrec d'un equip de tastadors professionals. S'ha celebrat a Barcelona la darrera sessió de formació d'aquests 10 tastadors que, a partir de l'any vinent, treballaran per analitzar el gust de l'aigua del sistema d'abastament públic de Terrassa. 

Durant els darrers tres mesos, l'empresa independent Mérieux Nutrisciences ha creat, format i entrenat aquest conjunt d'experts que participaran, a partir de l'any vinent, a les sis sessions de tast programades i que ajudaran a definir quines han de ser les característiques gustatives de l'aigua. Aquest equip de tastadors es mantindrà durant set anys per fer, així, un seguiment de tot aquest procés. Tanmateix, l'any vinent també s'organitzarà un cicle de tastos no professionals, que comptarà amb la participació del Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa (OAT), de personal de Taigua i d'altres entitats i associacions.

A diferència de les sessions anteriors, la d'avui ha comptat amb la presència de personal de Taigua i de  representants de l'OAT per tal de conèixer el funcionament d'aquestes sessions. Les persones assistents han escoltat com s'han format els professionals, han participat en un tast i han intervingut en el debat posterior que es genera, habitualment, després cada sessió de formació. Aquesta actuació s'inclou dins el compromís de l'Equip de Govern municipal de millorar el gust de l'aigua.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, «en el gust de l'aigua influeixen aspectes com les pròpies característiques de l'aigua del Llobregat, que ja determina les propietats de l'aigua que ens arriba a la ciutat, i per altra banda, el gust té un component subjectiu, on la percepció de cada persona també compta. En tot cas, som conscients que per a molts terrassencs i terrassenques, aquest és un tema important i cal treballar-lo per assolir millores properament».


Quatre línies d'actuació

Per millorar el gust  i acotar les seves característiques, l'Ajuntament ha contemplat quatre línies d'actuació. La primera contempla la formació d'un equip específic de tastadors professionals que permeti identificar les qualitats de l'aigua de Terrassa per definir el seu sabor. La segona, la participació d'un equip no professional per fer sessions de tast amb el mateix objectiu. La tercera és l'encàrrec d'un estudi que permetrà comparar, entre altres qüestions, la diferència entre les alternatives domèstiques al consum d'aigua d'aixeta (aigua embotellada o sistemes d'osmosi) i una solució que sigui de caràcter públic. I la quarta, el projecte de construcció d'un nou dipòsit d'homogeneïtzació i regulació a la planta d'Abrera, que contribuirà a millorar el gust i la seva salinitat.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
24/11/2021 - 00:00
Vapor Universitari de Terrassa
Notícia

L'Ajuntament de Terrassa i la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han subscrit un nou conveni per estudiar l'efectivitat d'un tractament de contracepció que reguli la població de senglars i que permeti desenvolupar un pla de gestió ètica d'aquests animals en zones urbanes i periurbanes.

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Butlletí