Terrassa acollirà el II Congrés Internacional de Mesura i Modelització de la Sostenibilitat

L'esdeveniment pretén ser el lloc de trobada de les persones, organitzacions i institucions interessades en el desenvolupament sostenible
Redacció
09/02/2009 - 00:00

La humanitat s'enfronta a una gran quantitat de reptes socials, ambientals, demogràfics, econòmics, etc., la majoria d'ells globals. La crisi financera, també global, ha evidenciat encara més aquests desequilibris. La base d'aquests conflictes es troba en el caduc model de desenvolupament del Nord, el qual necessita imperiosament una evolució cap al paradigma sostenibilista.

La transició cap a una societat sostenible precisarà, entre moltes d'altres coses, de potents metodologies i eines que permetin avaluar i mesurar des d'una visió sistèmica i integradora, i de forma objectiva, tant la realitat com la pertinença de les accions, programes, projectes i polítiques de desenvolupament humà. També precisarà de metodologies i eines de modelització que ajudin a la presa de decisions, ja sigui a escala global com local, així com a la determinació dels factors, actors i accions crítiques dels diferents models de desenvolupament.

Després de la gran acollida que va tenir la primera edició del Congrés Internacional de Mesura i Modelització de la Sostenibilitat a l'any 2006, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya torna a organitzar una segona edició d'aquest esdeveniment (ICSMM 2009) en un format més ampli que permetrà la concurrència d'un major nombre de ponències, experiències rellevants, així com d'espais per al debat i la reflexió. I de nou, pretén ser el lloc de trobada de les persones, organitzacions i institucions interessades en el desenvolupament sostenible i, particularment, en la seva mesura, modelització i avaluació. El congrés es celebrarà els dies 5 i 6 de novembre de 2009 a la ciutat de Terrassa.

Més informació a http://icsmm09.upc.edu/ca/content/inici

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon icsmm.jpg10.54 KB

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

L’Ajuntament convida a la ciutadania a sumar-se a la comunitat energètica local de foment de l’energia fotovoltaica que neix amb el nom de La Cel de Caldes

Notícia

La despesa en energia (electricitat i gas) és un dels costos que més ha augmentat els darrers anys. L'Ajuntament de Sant Celoni, conscient de la importància que aquest factor pot representar pels comerços i restaurants del municipi, ha posat en marxa un programa d'assessorament per a l'estalvi energètic amb l'objectiu de detectar quines millores es poden realitzar per reduir la despesa energètica i contribuir a la reducció de les emissions de CO2.

Butlletí