Tàrrega impulsa una nova temporada d'horts urbans ecològics

Font: Ajuntament de Tàrrega
12/04/2016 - 09:21

Els horts de Tàrrega tenen finalitats socials, mediambientals i de lleure. Totes les persones que ho han sol·licitat ja tenen parcel·la adjudicada i únicament resten 3 parcel·les disponibles, per les quals s'ha ampliat el termini de sol·licitud.

L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant les regidories d’Acció Social i Medi Ambient, impulsa una nova temporada dels seus horts urbans ecològics amb 28 parcel·les de 50 m2 habilitades en un solar municipal. Totes les persones que ho han sol·licitat tenen parcel·la adjudicada (els documents es poden recollir des del 12 d'abril al Centre de Formació La Solana). Únicament resten 3 parcel·les per ocupar, per les quals s'ha ampliat el termini de sol·licitud.

Els usuaris tindran l’oportunitat de fer hort per a l’autoconsum i rebran consells d’un professional per resoldre dubtes sobre el conreu. El consistori promou així l’alimentació saludable en família, la integració social i la pràctica de l’horticultura com alternativa de lleure. L’adjudicació de les parcel·les serà temporal, fins a l’octubre. Els horts urbans de Tàrrega, situats a la cantonada dels carrers Canal d’Urgell i Bellpuig, ocupen una superfície total de 2.600 m2 i disposen de sistemes de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle, espai de descans i compost entre altres serveis.

S’hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada any amb més varietat de producte. Els horts urbans de Tàrrega generen habitualment excedents que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social d’aquesta iniciativa. L’assessorament que es dóna als adjudicataris tracta sobre com fer compostatge, fer el planter o controlar la sanitat mitjançant fauna útil i productes no químics. Les tres primeres temporades dels horts urbans s’han saldat a la capital de l’Urgell amb plena ocupació de les parcel·les disponibles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

Butlletí