Tàrrega impulsa una nova temporada d'horts urbans ecològics

Font: Ajuntament de Tàrrega
12/04/2016 - 09:21

Els horts de Tàrrega tenen finalitats socials, mediambientals i de lleure. Totes les persones que ho han sol·licitat ja tenen parcel·la adjudicada i únicament resten 3 parcel·les disponibles, per les quals s'ha ampliat el termini de sol·licitud.

L’Ajuntament de Tàrrega, mitjançant les regidories d’Acció Social i Medi Ambient, impulsa una nova temporada dels seus horts urbans ecològics amb 28 parcel·les de 50 m2 habilitades en un solar municipal. Totes les persones que ho han sol·licitat tenen parcel·la adjudicada (els documents es poden recollir des del 12 d'abril al Centre de Formació La Solana). Únicament resten 3 parcel·les per ocupar, per les quals s'ha ampliat el termini de sol·licitud.

Els usuaris tindran l’oportunitat de fer hort per a l’autoconsum i rebran consells d’un professional per resoldre dubtes sobre el conreu. El consistori promou així l’alimentació saludable en família, la integració social i la pràctica de l’horticultura com alternativa de lleure. L’adjudicació de les parcel·les serà temporal, fins a l’octubre. Els horts urbans de Tàrrega, situats a la cantonada dels carrers Canal d’Urgell i Bellpuig, ocupen una superfície total de 2.600 m2 i disposen de sistemes de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle, espai de descans i compost entre altres serveis.

S’hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada any amb més varietat de producte. Els horts urbans de Tàrrega generen habitualment excedents que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social d’aquesta iniciativa. L’assessorament que es dóna als adjudicataris tracta sobre com fer compostatge, fer el planter o controlar la sanitat mitjançant fauna útil i productes no químics. Les tres primeres temporades dels horts urbans s’han saldat a la capital de l’Urgell amb plena ocupació de les parcel·les disponibles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Ara fa dos anys va néixer el projecte dels Horts Ecològics i Comunitaris de La Culla al barri de La Balconada a Manresa, impulsat i coordinat des del treball en xarxa entre el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Balconada (servei de Barris i Acció Comunitària i Servei de Territori – Anella Verda de l’Ajuntament de Manresa), la Casa de la Culla (la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia), i el Punt Òmnia de la Balconada (FAVIBC), amb el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Balconada.

Reportatge

El Recooperem és una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. Al mateix temps, és una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Butlletí