Tarragona tindrà la major planta solar de cèl·lules de triple unió del món

Gràcies a aquest projecte s'evitarà l'emissió en l'atmosfera d'unes 13.400 tones anuals de diòxid de carboni
12/05/2008 - 00:00

La companyia catalana Sol3g acaba de signar un acord per al subministrament a Flix Solar, del grup Finances Personals, de 800 KW (cèl·lules FV de concentració) que seran instal·lats en un parc solar fotovoltaic situat en el municipi tarragoní de Flix. Segons l'empresa espanyola, aquesta és "la major instal·lació mundial basada en cèl·lules de triple unió".

La instal·lació dels 800 KW de cèl·lules de triple unió es farà al parc solar fotovoltaic Ramon Escriche, de quaranta hectàrees, situat a Flix. Amb una potència de 12 MW i una producció de quinze milions de KW per hora, aquesta planta es convertirà, segons Sol3g, "en la major central fotovoltaica de Catalunya i en la major instal·lació a nivell mundial basada en cèl·lules de triple unió".

La instal·lació de Flix s'iniciarà durant aquest mateix mes de maig i està previst que finalitzi a l'agost. Gràcies a aquest projecte s'evitarà l'emissió en l'atmosfera d'unes 13.400 tones anuals de diòxid de carboni.

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Article

L'escola Pins del Vallès de Sant Cugat del Vallès és pionera en l'ús d'energia geotèrmica. Amb l'aplicació d'instal·lacions geotèrmiques, l'Ajuntament ha reduït en un 40% el consum d'energies fòssils en el centre i en preveu arribar al 60%

Article

L'Àrea Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, El Papiol, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat ha obert el servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. 

Butlletí