Tarragona tindrà la major planta solar de cèl·lules de triple unió del món

Gràcies a aquest projecte s'evitarà l'emissió en l'atmosfera d'unes 13.400 tones anuals de diòxid de carboni
12/05/2008 - 00:00

La companyia catalana Sol3g acaba de signar un acord per al subministrament a Flix Solar, del grup Finances Personals, de 800 KW (cèl·lules FV de concentració) que seran instal·lats en un parc solar fotovoltaic situat en el municipi tarragoní de Flix. Segons l'empresa espanyola, aquesta és "la major instal·lació mundial basada en cèl·lules de triple unió".

La instal·lació dels 800 KW de cèl·lules de triple unió es farà al parc solar fotovoltaic Ramon Escriche, de quaranta hectàrees, situat a Flix. Amb una potència de 12 MW i una producció de quinze milions de KW per hora, aquesta planta es convertirà, segons Sol3g, "en la major central fotovoltaica de Catalunya i en la major instal·lació a nivell mundial basada en cèl·lules de triple unió".

La instal·lació de Flix s'iniciarà durant aquest mateix mes de maig i està previst que finalitzi a l'agost. Gràcies a aquest projecte s'evitarà l'emissió en l'atmosfera d'unes 13.400 tones anuals de diòxid de carboni.

Relacionats

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Protecció de la Natura publiquen els resultats del seminari sobre criteris i propostes per una implantació d’energies renovables compatibles amb la conservació i l’ús sostenible del medi natural i del paisatge.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí