Tarragona estén la recollida de la matèria orgànica a tota la ciutat

'L'orgànica, la brossa més bona' és l'eslògan de la nova campanya de comunicació
Font: Aj. Tarragona
07/05/2009 - 00:00

"L'orgànica, la brossa més bona" és l'eslògan de la nova campanya de comunicació que ha posat en marxa l'ajuntament de Tarragona amb l'objectiu de donar a conèixer en què consisteix la recollida de la matèria orgànica, que finalment s'implanta a tota la ciutat.

L'objectiu del consistori és sensibilitzar, motivar i capacitar els ciutadans cap a la recollida selectiva de la matèria orgànica, i aconseguir arribar aquest any a recollir selectivament el 30% de tots els residus que es generen a Tarragona, que són prop de 75.000 tones. Actualment, el percentatge de recuperació selectiva de residus al municipi se situa al voltant del 18%, una xifra inferior a la mitjana de Catalunya, per sobre ja del 30%.

Millor servei i més recursos
La implantació de la recollida de la matèria orgànica al municipi es materialitzarà en el desplegament del nou servei de recollida amb més vehicles, més operaris, la col·locació al carrer de 670 contenidors més d'orgànica de superfície i l'obertura dels contenidors soterrats d'orgànica, fins ara segellats.

L'actual campanya s'allargarà fins a finals de juliol i serà present tant als mitjans de comunicació com al carrer, mitjançant banderoles, autobusos municipals, cartells publicitaris i sobretot amb la presència al carrer de tres Centres d'Atenció Ciutadana que s'ubicaran seguint un itinerari a onze punts de Tarragona i també de la Canonja. També s'han editat 60.000 paquets informatius que s'estan enviant a totes les llars del municipi, amb una invitació al centre, un fulletó, una carta informativa i un magnètic per a la nevera amb les fraccions que s'han de recollir.

Centres d'Atenció Ciutadana
La campanya a Tarragona posa especial èmfasi en la informació ciutadana, motiu pel qual s'ha optat per crear uns Centres d'Atenció Ciutadana on educadors ambientals puguin assessorar els ciutadans. Es tracta d'instal·lacions rectangulars de 24m2 on es convida tots els ciutadans a aprendre, resoldre dubtes i aportar la seva opinió sobre la recollida selectiva.

Als centres s'obsequiarà als visitants amb un magnètic per a la nevera amb les fraccions que s'han de recollir (editat en català, castellà, anglès i francès), un joc de tres bosses de ràfia per separar a casa el vidre, el paper i els envasos i es lliuraran també altres recursos en funció de les necessitats de cada família (cubell per a l'orgànica, un bidó per a l'oli de fregir...).

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí