Tarragona dignifica els accessos a la ciutat amb el projecte de naturalització de les principals rotondes

13/06/2022 - 18:23

L’Ajuntament de Tarragona, des de la Conselleria de Parcs i Jardins, va engegar el passat mes de novembre de 2021 un important projecte de naturalització de les principals rotondes, amb l’objectiu de dignificar i fer més verds els accessos a la ciutat, així com en punts cèntrics i estratègics de la via urbana. 

Les dues primeres que s’han dut a terme han estat la rotonda del cementiri i la del dipòsit de vehicles, que són les que s'han presentat aquest dijous i que inclouen la projecció d'un mur de pedra seca i diversos elements vegetals. Aquests treballs d’arranjament de les rotondes es basen en la recuperació de l’estructura i matèria d’aquesta tradició constructiva pròpia del territori, com element patrimonial viu i per recordar l’ofici ja gairebé en desús i la incorporació de vegetació autòctona, amb els sistemes de rec i il·luminació oportuns. El cost dels treballs ha estat de 24.182 € i 29.519 €, respectivament.  

Durant la presentació, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut destacar la importància d’aquests treballs com “la primera cara visible de la nostra ciutat i que no només serveixen per embellir l’espai, sinó que també ajuden a millorar el nivell de qualitat de l’aire, la biodiversitat i el coneixement i l’amor per la natura i per les nostres tradicions”.

Segons la consellera Elvira Vidal, “es tracta de naturalitzar els espais petits de la ciutat, que han de servir per fer més amable l'espai públic”, i ha destacat que aquesta millora s’està duent a terme també en petits jardins o jardins de butxaca, en les plantades col·laboratives per tota la ciutat, en definitiva “en millorar les places, mitgeres, jardineres, entrades als centres educatius, solars municipals, per tal d’empoderar-nos i fer-nos cuidadors del nostre propi entorn, per fer-nos, entre tots, partícips d’una ciutat més verda”.  Aquests projectes s’emmarquen també en el moviment Viles Florides, del que la ciutat en forma part i acollirà la propera gala d’entrega de flors el 7 d’octubre als Jardins de l’Amfiteatre.  
 

Nous projectes 

A partir d’aquí també s’ha projectat la millora de la rotonda de la Diputació, on es plantarà vegetació i tindrà un cost de 10.267 €; així com les mitgeres de l’avinguda Catalunya  –entre la rotonda de 4 Garrofers i l’Avinguda Andorra– i la mitjana d’accés a l’A-7 des de l’avinguda Catalunya, que ja s’han dut a terme; així com la rotonda que dona accés a l’autovia.  

El projecte avança i s’emplaça a una nova rotonda, ja a Ponent, el projecte de la qual s’estan redactant, com és la rotonda del polígon industrial de Riu Clar, al camí vell de Constantí, que s’està estudiant que pugui tenir relació amb els antics terrenys de cultiu que hi havia a la zona.


Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'aprovació del document donarà el tret de sortida del procés participatiu que inclourà jornades, taules sectorials i territorials i recorreguts participatius

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Notícia

Tarragona impulsa per aquest estiu una sèrie de mesures per tal de millorar el dia a dia dels treballadors de la neteja davant l'arribada de l’onada de calor. 

Butlletí