Súria impulsa un programa d'educació ambiental amb la participació del teixit associatiu, les escoles i ciutadania

06/03/2022 - 13:58
Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient.Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient. Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

L'Ajuntament de Súria impulsarà un programa d’educació ambiental per millorar el medi ambient del municipi a través de la formació i la sensibilització, amb les aportacions d’associacions, entitats, centres educatius i persones interessades.

Un dels objectius d’aquesta iniciativa, que es va anunciar en la sessió plenària que el Consell Municipal de Medi Ambient va celebrar aquest dimarts 1 de març, és ordenar les diverses activitats existents al municipi per tal d’ampliar-les amb noves iniciatives i recursos d’interès. Les entitats i persones interessades en participar-hi poden respondre una enquesta telemàtica que ja és disponible a través del web www.suria.cat/educacioambiental.

L’elaboració del programa d’educació ambiental és impulsada per l’àrea de Medi Ambient, amb la participació de l’empresa especialitzada Gaia-Serveis Ambientals i la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i la Diputació de Barcelona.

El programa incorporarà, entre d’altres, els següents eixos temàtics:

  • Entorn natural. Gestió forestal, riu Cardener i camins.
  • Energia i canvi climàtic. Eficiència energètica i foment de l’energia renovable.
  • Residus. Reducció, campanyes i mercats d’intercanvi.
  • Mobilitat. Transport col·lectiu i foment de bons hàbits.

La sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde Albert Coberó i del regidor de Via Pública i Medi Ambient, Miquel Soliva.

En el transcurs de la sessió també es va informar sobre altres temes i iniciatives mediambientals, com les previsions de desenvolupament del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), les campanyes de promoció de la recollida selectiva, les activitats del Programa Escoles Verdes o el suport a les fonts d’energies renovables, entre d’altres.

El Consell Municipal de Medi Ambient és un òrgan consultiu i de participació que pretén aplegar totes les persones i entitats que treballen des de diferents àmbits en la preservació i millora del medi ambient.

L’Ajuntament vol reactivar l’activitat del Consell, que fins ara s’ha vist afectada per l’impacte de la pandèmia, i incentivar la participació en aquest òrgan. Les persones interessades en prendre-hi part poden demanar-ho presentant una instància a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila, en horari d’atenció al públic.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L'objectiu és que els escolars prenguin consciència de la importància de mantenir la biodiversitat en el medi urbà i de preservar el bosc de ribera a l’entorn del riu. Revisar i muntar caixes de nius d’ocells i construir hotels d’insectes són algunes de les propostes, que es programen per primera vegada en aquest format.

Article

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els centres educatius de la ciutat, ha engegat un projecte per tal que l’alumnat d’ESO de la ciutat identifiqui els rius d’orenetes, falciots i ballesters que nien als edificis de la ciutat i en facilitin la protecció municipal. El projecte, que començarà amb una prova pilot a la Salle de Manresa, té l’objectiu de conservar la biodiversitat urbana de Manresa i fomentar la conscienciació de l’alumnat sobre la importància de preservar-la, ja que és un patrimoni cada cop més valorat pels seus beneficis ambientals i socials.

Article
La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

Diferents personalitats del món del pensament, literatura, art o ciència, entre d’altres apadrinaran un arbre de l’espècie platanus x hispànica plantat al Pont Nou de Manresa, a tocar del riu Cardener, amb la voluntat de crear identitat i fomentar un vincle amb la ciutat.

Butlletí