Substitució de les lluminàries al nucli antic del Masnou

18/10/2016 - 14:19

Es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 % i l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Des de mitjan setembre i fins a començament del mes d'octubre, la Regidoria de Manteniment de l'Ajuntament de El Masnou ha substituït les lluminàries de diversos carrers del nucli antic del Masnou. S'han retirat les bombetes de 150 w de vapor de sodi i s’han instal·lat equips tipus led de 40 w. En total, s’ha actuat en 60 punts de llum. Amb el canvi, es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 %. Tenint en compte que l’enllumenat públic funciona unes 4.219 hores a l’any, l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Quant a la qualitat de la llum, les antigues bombetes donaven una llum de color groguenca, mentre que els equips led donen una llum blanca. També hi ha més llum, ja que ha augmentat el nombre de lúmens (unitat que mesura el flux lluminós) emesos per les lluminàries. Tot i aquest augment, es redueix la contaminació lluminosa i la llum intrusa que il·luminava les finestres dels veïns i veïnes innecessàriament, ja que els equips tipus led s’hi han instal·lat perquè enviïn la llum cap al terra.

El cost del material elèctric per fer aquesta substitució ha estat de 17.787 euros, i és previst continuar implantant lluminàries tipus led en altres carrers del Masnou per reduir el consum energètic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Junta de Govern Local ha encarregat a l’empresa Electricitat Boquet, com a adjudicatària del servei de manteniment de l’enllumenat municipal, que dugui a terme la substitució de les actuals lluminàries públiques dels veïnats de Sant Berger, la Vinya i la Molassa.

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Notícia

Implantarà sistemes fotovoltaics a la Llar d’Infants El Niu · També al Col·legi Àngel Guimerà, des d’on alhora es podrà proveir energia verda a altres equipaments municipals

Butlletí