Substitució de les lluminàries al nucli antic del Masnou

18/10/2016 - 14:19

Es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 % i l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Des de mitjan setembre i fins a començament del mes d'octubre, la Regidoria de Manteniment de l'Ajuntament de El Masnou ha substituït les lluminàries de diversos carrers del nucli antic del Masnou. S'han retirat les bombetes de 150 w de vapor de sodi i s’han instal·lat equips tipus led de 40 w. En total, s’ha actuat en 60 punts de llum. Amb el canvi, es guanya en eficiència energètica, ja que s'ha aconseguit reduir-ne gairebé el consum en un 75 %. Tenint en compte que l’enllumenat públic funciona unes 4.219 hores a l’any, l’estalvi energètic anual serà de 27.845,4 Kwh.

Quant a la qualitat de la llum, les antigues bombetes donaven una llum de color groguenca, mentre que els equips led donen una llum blanca. També hi ha més llum, ja que ha augmentat el nombre de lúmens (unitat que mesura el flux lluminós) emesos per les lluminàries. Tot i aquest augment, es redueix la contaminació lluminosa i la llum intrusa que il·luminava les finestres dels veïns i veïnes innecessàriament, ja que els equips tipus led s’hi han instal·lat perquè enviïn la llum cap al terra.

El cost del material elèctric per fer aquesta substitució ha estat de 17.787 euros, i és previst continuar implantant lluminàries tipus led en altres carrers del Masnou per reduir el consum energètic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Notícia

En els darrers mesos i d'acord amb els objectius de sostenibilitat que s'incorporen en la gestió de la xarxa de parcs metropolitans, s'han portat a terme algunes millores que fan referència a l'eficiència i a l'estalvi energètic d'alguns parcs metropolitans. A més, s'han fet algunes proves pilot enfocades a fer la instal·lació d'enllumenat cada cop més "intel·ligent".

Notícia

Des de les àrees de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Canet de Mar treballen per tal de poder fer un ús eficient de l'energia des de les dependències municipals. Per aquest motiu, en les últimes setmanes s'ha dut a terme la instal·lació de termòmetres en els diferents despatxos que hi ha a l'edifici principal del consistori i a l'edifici de Serveis Tècnics. 

Butlletí