Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies del transport urbà

13/04/2021 - 11:06

Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies de transport urbà, a partir del pròxim dijous 15 d’abril, per continuar avançant en els paràmetres de mobilitat sostenible.

Fa poques setmanes, la línia L3 ja va estrenar el nou model d’híbrid, un bus de menys emissions de CO2 (model Teris), que ha estat provat amb èxit a moltes altres ciutats. Els antics vehicles híbrids (model Tempus) s’havien hagut de retirar de tots els municipis per una averia general, cosa que va obligar al canvi a motors de combustible convencional per continuar prestant el servei.

L’empresa Transports Ciutat Comtal és la que té la concessió del transport de bus urbà a Sitges i serà aquesta mateixa companyia la que completarà el canvi dels actuals vehicles de combustible convencional als nou bus híbrid (model Teris).

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, considera que “la nostra aposta per la sostenibilitat és clara. Si ara mateix només hi havia un bus híbrid no era pas per voluntat municipal, sinó per una errada en el model d’híbrid que es feia servir a tot arreu” i afegeix que “estem segurs que el nou model de bus híbrid funcionarà bé i podrem donar el servei de transport urbà sostenible que Sitges es mereix”.

Coincidint amb la implantació dels nous vehicles, es realitzarà un canvi del circuit de la L2, entre la parada 5 i 6, a través de la rotonda que connecta amb la parada a demanda de Miralpeix.


 

Relacionats

Notícia

Les obres començaran han començat aquest 30 de setembre i suposaran l’eliminació de la zona blava de la façana marítima. Un cop finalitzin els treballs de la primera fase del carril bici, el passeig Marítim tornarà a ser de doble direcció per als vehicles.

Notícia
Font: Pexels

Font: Pexels

L’exposició de la mare gestant al fum del tabac i a la contaminació del trànsit rodat poden influir en el desenvolupament de la conducta en la primera infantesa. Així ho conclou un estudi liderat per ISGlobal. Es tracta del primer estudi que investiga l’impacte que l’exposoma —és a dir, el conjunt d’exposicions ambientals — durant l’etapa prenatal i postnatal pot tenir en el comportament infantil.

Notícia

La Via Verda del Vallès abasta un total de 17 km, que van des del peu de La Mola fins a les portes del parc de Collserola, en un espai del qual també forma part l'Anella Verda. Aplega al seu pas els terrenys agroforestals que hi ha entre els sistemes urbans del riu Ripoll-Besos i de la Riera de Rubí- Llobregat; les planes que hi ha entre Sabadell i Terrassa; la Serra de Galliners, entre Rubí i Sant Quirze del Vallès; i també les que hi ha entre Cerdanyola i Sant Cugat.

Butlletí