Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies del transport urbà

13/04/2021 - 11:06

Sitges recupera els busos híbrids per a totes les línies de transport urbà, a partir del pròxim dijous 15 d’abril, per continuar avançant en els paràmetres de mobilitat sostenible.

Fa poques setmanes, la línia L3 ja va estrenar el nou model d’híbrid, un bus de menys emissions de CO2 (model Teris), que ha estat provat amb èxit a moltes altres ciutats. Els antics vehicles híbrids (model Tempus) s’havien hagut de retirar de tots els municipis per una averia general, cosa que va obligar al canvi a motors de combustible convencional per continuar prestant el servei.

L’empresa Transports Ciutat Comtal és la que té la concessió del transport de bus urbà a Sitges i serà aquesta mateixa companyia la que completarà el canvi dels actuals vehicles de combustible convencional als nou bus híbrid (model Teris).

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio, considera que “la nostra aposta per la sostenibilitat és clara. Si ara mateix només hi havia un bus híbrid no era pas per voluntat municipal, sinó per una errada en el model d’híbrid que es feia servir a tot arreu” i afegeix que “estem segurs que el nou model de bus híbrid funcionarà bé i podrem donar el servei de transport urbà sostenible que Sitges es mereix”.

Coincidint amb la implantació dels nous vehicles, es realitzarà un canvi del circuit de la L2, entre la parada 5 i 6, a través de la rotonda que connecta amb la parada a demanda de Miralpeix.


 

Relacionats

Notícia

L’ampliació incorpora vint municipis de l’entorn del Parc Natural, inclòs Falset, la capital del Priorat, que es converteix en l’única comarca de Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació lumínica. La zona rep la certificació com a Destinació Turística Starlight en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn.

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Notícia

El document s’emmarca en el procés d’aprovació de les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

Butlletí