Sitges continuarà amb l’estalvi d’aigua tot i la derogació del Decret de sequera

L’únic canvi que hi haurà serà la posada en funcionament de dues fonts al municipi
Font: Aj. Sitges
19/01/2009 - 00:00

El Govern català ha derogat el Decret de sequera, vigent a Catalunya des del 13 d'abril de 2007, però l'ajuntament de Sitges ha decidit continuar amb les bones pràctiques d'estalvi d'aigua, ja que segons el regidor de Medi Ambient, Josep Orriols, "l'aigua és un bé escàs ara i abans de la sequera".

Així doncs, se seguirà treballant en els subministraments d'aigua alternatius com l'utilització d'aigües freàtiques pels regs i per a altres usos que no es destinin a consum humà. A més, es continuarà recomanant a tots els vilatans i vilatanes les noves conductes entorn al consum d'aigua. De fet, l'únic canvi que hi haurà serà la posada en funcionament novament de dues fonts al municipi.

Actuacions en temps de sequera
Per tal d'assegurar el subministrament d'aigua a la vila i fins i tot augmentar-lo, el municipi va dur a terme tot un seguit d'actuacions que van consistir en la recuperació de dos pous i la construcció d'un de nou a la zona de Marmellà, al terme municipal de Castellet i la Gornal. A més, es van poder utilitzar dos pous més situats als Jardins del Terramar i al Parc del Rocar, gràcies als treballs de recuperació.

Municipis: 

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí