Sitges aposta per la preservació del medi ambient a través de l’art amb el Recicl’Art

Font: Ajuntament de Sitges
08/06/2016 - 12:32

El festival, del 9 al 12 de juny, uneix art, medi ambient i desenvolupament sostenible i dóna una sortida creativa a materials de rebuig. Tallers, exposicions, la ruta de galeries, música i la fira a La Fragata centraran l'activitat.

Sitges acull, del 9 al 12 de juny, el Recicl'Art, un esdeveniment dedicat a la sensibilització mediambiental des de la perspectiva de l'art. L'objectiu és reflexionar sobre la gran quantitat de residus que es generen amb els hàbits de consum actuals, donant una sortida creativa a partir de materials que són rebutjats diàriament, fomentant el reciclatge creatiu i un consum més responsable. La regidora de Cultura, Rosa Tubau, ha subratllat “l'oportunitat que ens dóna aquest festival per obrir noves portes per entendre i conèixer com fer renéixer elements que opten a una segona vida convertits en obres d'art”. 

Al voltant del reciclatge artístic gira la programació d'aquest festival que inclou exposicions, tallers, música, fira i la possibilitat que el públic descobreixi artistes i artesans que creen a partir de materials de rebuig. Recicl'art es proposa obrir un mercat de l'art i l'artesania del reciclatge, parant atenció en el problema dels residus d'una manera lúdica i festiva, alhora que es promouen galeries i artistes locals, fomentant una economia creativa i sostenible. Tubau ha explicat que “es tracta d'un esdeveniment amb identitat pròpia que uneix art, medi ambient i desenvolupament sostenible per conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient des d'una perspectiva artística”.

L'exposició Drap Art, una de les propostes central del festival, reuneix les obres de 32 artistes locals, nacionals i internacionals. La inauguració de la mostra, el dijous 9, a les set de la tarda, a l'Edifici Miramar, donarà el tret de sortida al festival que continuarà amb la ruta de galeries de dijous. Les cinc galeries participants proposen còctels, sessions musicals, exposicions, xerrades i audiovisuals amb el reciclatge i l'art com a eix central.

La Fragata acollirà els dies de Recicl'Art, de les deu del matí a les deu de la nit, l'ecofira d'artesania i reciclatge, on es realitzaran diferents tallers i activitats de conscienciació. Al mateix espai s'exposaran els tòtems realitzats amb materials recollits al litoral sitgetà, Quina cara fa la contaminació marina?. Es tracta d'una exposició que mostra el resultat del treball realitzat per alumnes de les escoles de Sitges i de residents de la Fundació Ave Maria, en el marc dels tallers Una mar de plàstics, que organitza el Centre d'Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.

Divendres, i durant tot el cap de setmana, hi haurà cercaviles i animació, tallers, cinema i teatre. Continuarà també la Ruta de Galeries amb diferents propostes a cadascun dels espais participants. Activitats per a públics de totes les edats, ideades amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat d'aportar un granet de sorra a la problemàtica a escala mundial dels residus.

Taller infantil 'Un mar d'art'

Dissabte 11 juny es celebrarà el Taller familiar realitzat amb la col·laboració del Festival de la Posidònia, que s’inaugura el dimecres 8 de juny. Tot tractant l’art contemporani, jugarem amb la barca que hi ha al pati, rodejant-la de bosses d’escombraries arrugades de color blau, blanc, gris... com si fos el mar. Retallarem peixos, pops, algues de cartró... i els nens hi enganxaran taps de colors decorant un fons marí. Després els hi enganxarem uns pals de brotxeta i els clavarem amb capses de sabates camuflades amb les bosses d’escombraries.

L'Ajuntament de Sitges, SAGA, Drap-Art i el Centre d'Estudis del Mar organitzen el Recicl'Art.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
16/03/2024 - 10:00
Centre d'Estudis del Mar (passeig Marítim, 72. Sitges)
Notícia
El primer equipament d’educació ambiental marina de l’Estat espanyol

40 anys del Centre d'Estudis del MarSituat a primera línia de mar, al passeig Marítim de Sitges, el Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va crear el Centre d’Estudis del Mar (CEM) el 28 d’abril de 1983, amb l’objectiu pioner de fer educació ambiental sobre els valors litorals i marítims mediterranis.

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Butlletí