Sitges acull el tercer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics híbrids de Catalunya

Disposar d'una xarxa d'endolls encara és una assignatura pendent en l'automoció elèctrica
12/12/2008 - 00:00

Un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha presentat un innovador sistema de recàrrega de vehicles elèctrics híbrids que ha quedat instal·lat a l'aparcament de l'hotel Estela Barcelona de Sitges. Aquesta instal·lació, que incorpora un carregador de 3 kW de potència màxima, és la primera d'aquest tipus a la comarca del Garraf i és fruit del treball de final de carrera de José Fuentes, un estudiant de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa (EUETIT).

Els professors Luis Martínez Barrios, del departament d'enginyeria elèctrica de l'EUETIT, i Ricard Bosch, del mateix departament de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona, han dirigit la feina. Aquest sistema, anomenat "Parking Plug & Charge", ha nascut de la necessitat de crear una xarxa de punts de recàrrega, ja que una de les dificultats amb les quals es troben avui dia els propietaris d'aquests vehicles sostenibles és la impossibilitat d'efectuar una recàrrega pública i controlada.

La xarxa d'endolls, una assignatura pendent
El professor Ricard Bosch ha explicat que "la xarxa d'endolls encara és una assignatura pendent en l'automoció elèctrica", ja que actualment existeixen dos punts de recàrrega d'aquest tipus a Barcelona i s'estan projectant altres dos més a Sabadell. De moment, el citat hotel de Sitges ofereix aquest servei gratuïtament dins del cost habitual de l'aparcament. Per a Bosch, la novetat més destacable d'aquesta instal·lació és el seu sistema prepagament.

Energia suficient per recórrer 100 quilòmetres
Aquest sistema és apte per a qualsevol mena de vehicle elèctric híbrid amb possibilitat de recàrrega i és equivalent als subministradors habituals de combustible que es troben en les gasolineres, amb l'única diferència que proporciona energia elèctrica en lloc de combustible. Per utilitzar el dispositiu l'usuari haurà de sol·licitar en la recepció de l'hotel la quantitat de KW que necessita i connectar el vehicle elèctric, que podria carregar energia suficient per recórrer una distància mínima de 100 quilòmetres.

--
Més informació sobre aquest sistema

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon endoll_hibrid.jpg20.6 KB

Relacionats

Acte
26/11/2021 - 00:00
A Can Falç de Mar, Passeig de la Ribera 12. Sitges
Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí