Sitges actualitza horaris de la recollida de deixalles per a optimitzar el servei

Font: Ajuntament de Sitges
14/03/2016 - 08:15

La intenció és evitar la deposició de deixalles al carrer fora dels contenidors, de forma que la via pública estigui lliure de bosses de deixalles a les nits.

L'Ajuntament de Sitges ha modificat els horaris de la recollida de residus domèstics i comercials, amb la intenció d'optimitzar el servei, evitar que hi hagin bosses de deixalles al carrer a les nits i generar nous hàbits per a la correcta gestió dels residus.

A partir d'ara els comerços hauran de dipositar el rebuig i l'orgànica en els seus propis contenidors a partir de dos quarts de dotze de la nit i no entre dos quarts de nou del vespre i les nou de la nit, com es feia fins ara. Si l'establiment tanca abans d'aquesta hora hauran de deixar els residus en els contenidors mòbils del centre o bé en els fixos situats en el perímetre del centre urbà. El cartró, que es recollia de dilluns a dissabte, es recollirà a partir d'ara tots els dies de la setmana en l'horari habitual i a partir de les dues de la tarda.

També, els veïns del centre urbà hauran de fer ús dels contenidors  mòbils de rebuig i orgànica que se es col·loquen a les nits al centre urbà a partir de les nou de la nit, o dels contenidors fixos. En cap cas es podrà dipositar les bosses en les voreres o papereres, la qual cosa serà objecte de sanció a partir d'ara.

En aquesta implantació, Cespa, l'empresa concessionària de la recollida dels serveis, té previst ampliar el número de contenidors en cada un dels nou punts de recollida mòbils que hi ha al centre, així com ampliar en dos aquests punts de recollida mòbils, distribuïts per la vila.

La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha manifestat que els canvis "estan pensats per minimitzar l'impacte que tenen les deixalles i els contenidors dels establiments al carrer, en hores de molta activitat lúdica nocturna”. De fet, la mesura vol també contribuir a evitar la degradació de l'espai quan apareixen bosses de deixalles escampades per la via pública com a resultat del vandalisme a la nit.

Almirall demanarà “col·laboració als establiments de restauració, com a grans productors de residus que són, perquè s'adaptin a principals novetats del sistema de recollida i neteja de la vila, en interès comú de tota la població, i en particular en l'adquisició de nous hàbits per a la correcta gestió del cartró, el vidre i els envasos i altres, contribuint al bon estat del carrer i la imatge dels visitants”.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Mancomunitat realitzarà millores a 5 deixalleries de l’Alt Penedès i el Garraf, i ha adjudicat el servei de recollida de residus Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès.

Acte
05/06/2022 - 10:00
Centre d’Estudis del Mar (Passeig Marítim, 72, Sitges, 08870

Butlletí