S'inicia la segona fase de la restauració del riu Ripoll a Montcada

L'actuació consisteix en la retirada d'horts il·legals i residus i en la revegetació amb espècies de ribera
Font: Aj. Montcada
17/12/2008
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Montcada i Reixac ha iniciat les obres de neteja de residus i adequació paisatgística i ambiental del riu Ripoll al seu pas pel municipi, en concret en el tram comprès entre el pont que uneix els polígons La Granja i La Ferreria. Aquesta actuació, segons informa el consistori, suposa la represa dels treballs que ja es van iniciar ara fa un any i es corresponen amb la segona fase de la restauració planificada en el projecte inicial.

Aquesta actuació, que s'està realitzant amb el suport del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, consisteix en la rehabilitació de la llera del riu per mitjà de la retirada dels horts il·legals, dels residus i en la revegetació amb espècies de ribera i arbustos. També s'ha demanat un ajut a l'Agència Catalana de l'Aigua.

La regidora de Medi Ambient del municipi, Eva Gonzalo, ha manifestat que "després de la realització d'aquests treballs que permeten millorar un dels ecosistemes fluvials del nostre municipi, no es permetran noves ocupacions il·legals de la llera, que tant perjudiquen l'ecosistema fluvial".

L'actuació total es realitza en el tram comprès entre la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll i el límit del terme municipal de Montcada i Reixac i Ripollet, que representa una superfície de 12 ha. Es treballs estan oberts a la participació d'entitats, en concret hi ha col·laborat Projecte Rius i l'Associació per la Conservació de l'Entorn i la Recerca (ACER), entre d'altres, amb els quals s'espera seguir col·laborant.

Relacionats

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Article
L'acció s'ha anomenat Festival MIRA'Mir

El Festival Mir'Mir ha tingut com a objectiu fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Notícia

Des de dimarts 1 d'octubre s'ha iniciat el nou servei de recollida de residus i de neteja viària, amb major freqüència de pas en la recollida i la incorporació d'una tercera escombradora, entre moltes altres millores. Amb el nou operador, la freqüència de recollida de residus s'aplicarà immediatament. El nou contracte duplica la freqüència de la recollida d'envasos i augmenta la freqüència de la recollida de paper i cartó, que es farà dos cops les setmanes parells i un cop, les senars.

Butlletí