S'inicia la segona fase de la restauració del riu Ripoll a Montcada

L'actuació consisteix en la retirada d'horts il·legals i residus i en la revegetació amb espècies de ribera
Font: Aj. Montcada
17/12/2008
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Montcada i Reixac ha iniciat les obres de neteja de residus i adequació paisatgística i ambiental del riu Ripoll al seu pas pel municipi, en concret en el tram comprès entre el pont que uneix els polígons La Granja i La Ferreria. Aquesta actuació, segons informa el consistori, suposa la represa dels treballs que ja es van iniciar ara fa un any i es corresponen amb la segona fase de la restauració planificada en el projecte inicial.

Aquesta actuació, que s'està realitzant amb el suport del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, consisteix en la rehabilitació de la llera del riu per mitjà de la retirada dels horts il·legals, dels residus i en la revegetació amb espècies de ribera i arbustos. També s'ha demanat un ajut a l'Agència Catalana de l'Aigua.

La regidora de Medi Ambient del municipi, Eva Gonzalo, ha manifestat que "després de la realització d'aquests treballs que permeten millorar un dels ecosistemes fluvials del nostre municipi, no es permetran noves ocupacions il·legals de la llera, que tant perjudiquen l'ecosistema fluvial".

L'actuació total es realitza en el tram comprès entre la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll i el límit del terme municipal de Montcada i Reixac i Ripollet, que representa una superfície de 12 ha. Es treballs estan oberts a la participació d'entitats, en concret hi ha col·laborat Projecte Rius i l'Associació per la Conservació de l'Entorn i la Recerca (ACER), entre d'altres, amb els quals s'espera seguir col·laborant.

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Butlletí