S'inicia la segona fase de la restauració del riu Ripoll a Montcada

L'actuació consisteix en la retirada d'horts il·legals i residus i en la revegetació amb espècies de ribera
Font: Aj. Montcada
17/12/2008
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Montcada i Reixac ha iniciat les obres de neteja de residus i adequació paisatgística i ambiental del riu Ripoll al seu pas pel municipi, en concret en el tram comprès entre el pont que uneix els polígons La Granja i La Ferreria. Aquesta actuació, segons informa el consistori, suposa la represa dels treballs que ja es van iniciar ara fa un any i es corresponen amb la segona fase de la restauració planificada en el projecte inicial.

Aquesta actuació, que s'està realitzant amb el suport del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, consisteix en la rehabilitació de la llera del riu per mitjà de la retirada dels horts il·legals, dels residus i en la revegetació amb espècies de ribera i arbustos. També s'ha demanat un ajut a l'Agència Catalana de l'Aigua.

La regidora de Medi Ambient del municipi, Eva Gonzalo, ha manifestat que "després de la realització d'aquests treballs que permeten millorar un dels ecosistemes fluvials del nostre municipi, no es permetran noves ocupacions il·legals de la llera, que tant perjudiquen l'ecosistema fluvial".

L'actuació total es realitza en el tram comprès entre la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll i el límit del terme municipal de Montcada i Reixac i Ripollet, que representa una superfície de 12 ha. Es treballs estan oberts a la participació d'entitats, en concret hi ha col·laborat Projecte Rius i l'Associació per la Conservació de l'Entorn i la Recerca (ACER), entre d'altres, amb els quals s'espera seguir col·laborant.

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Butlletí