S'inicia el segon torneig del Campionat de l'Estalvi Energètic a Granollers: el Torneig de Tardor

Redacció
27/10/2012 - 00:00

El maig d'aquest any l'Ajuntament de Granollers va posar en marxa el Primer Torneig Campionat d'Estalvi Energètic a dotze equipaments esportius de titularitat municipal, una iniciativa pilot amb l'objectiu que les entitats usuàries dels equipaments redueixin el consum d'aigua, llum i energia (electricitat i gas) durant el període que dura la competició: de maig a juny.

L'equipament guanyador de la primera edició, aquell que ha obtingut una major puntuació en els percentatges d'estalvi, al voltant del 60%, ha estat, per a cadascuna de les tres categories: el pavelló del carrer Girona (categoria d'equipaments amb més de 36.000 usuaris), el camp de futbol de Ponent (categoria d'equipament d'entre 13.000 i 36.000 usuaris) i finalment el camp de futbol de Can Gili (categoria de menys de 13.000 usuaris).

Durant els mesos d'octubre i novembre es durà a terme la segona edició d'aquest Campionat d'Estalvi Energètic: el Torneig de Tardor. Les bases del concurs són les mateixes que les corresponents primer campionat.

Aprofitant aquesta activitat, l'Ajuntament ha invertit uns 20.000 euros en la instal·lació d'uns monitors als 12 equipaments que permeten saber en temps real la despesa energètica. Es tracta d'un sistema que permet conèixer la quantitat d'energia que es consumeix en cada punt d'aigua i d'electricitat.

El desenvolupament d'aquest Campionat contribueix a avançar en l'aplicació del PAES (Pla d'Acció de l'Energia Sostenible) de Granollers, on un percentatge important de les accions van adreçades a l'estalvi i l'eficiència energètica en edificis públics.  A mig termini, l'Ajuntament espera ampliar la iniciativa a altres tipus d'equipaments públics, com centres docents, centre cívics, entre altres.

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El projecte preveu desplegar-se en un període de 20 anys amb una inversió de 36 M€, que permetrà, entre d’altres, renovar 73 km de canonades d’aigua

Butlletí