S'inicia a Sant Feliu per tercer any consecutiu la campanya 'Connecta't' amb tres nous agents energètiques

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

02/05/2019 - 19:30

Aquest mes d'abril ha començat la tercera fase de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' coincidint amb l'inici del nou pla d'ocupació d'agents energètiques. S'han contractat tres persones durant 9 mesos, dues administratives i una electricista, que han rebut formació en matèria d'eficiència energètica.

L'objectiu de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' és assessorar famílies, comunitats de propietaris, comerços i empreses sobre com reduir el consum d'energia per tal de mitigar la contaminació i l'emissió de CO2 a l'aire, amb el benefici afegit d'aconseguir estalviar diners. De fet, la campanya s'emmarca en el conjunt de polítiques municipals per contribuir a la millora del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.  

Les agents energètiques ofereixen:

  • Informació al conjunt de la ciutadania de com estalviar energia.
  • Assessorament a la població per tal de fer més entenedors els contractes i els rebuts energètics (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos...).
  • Informació amb la tramitació de les diferents ajudes i bonificacions disponibles.
  • Coneixement sobre bones pràctiques per millorar l'eficiència energètica dels habitatges.
  • Coordinació amb els serveis socials municipals per tal d'oferir un assessorament més profund a les famílies més vulnerables a nivell energètic, o que tenen dificultats per fer front a les despeses energètiques.

Com es fa?

Les famílies de Sant Feliu que ho desitgin es poden posar en contacte amb el servei per tal d'agendar una visita a la seva llar. Durant aquesta primera visita, les agents energètiques analitzaran tots els aspectes que influeixen en el consum energètic de l'habitatge: aparells elèctrics instal·lats i ús quotidià que se'n fa, tancament i aïllaments de l'habitatge,... Tota la informació recollida juntament amb les factures energètiques de la llar serviran per fer propostes que poden ser tant de contractació energètica com canvi d'hàbits, així com consells per millorar algun aspecte de l'habitatge, o la creació d'un pla de substitució d'equips.

On i quan?

La ubicació del servei en aquesta tercera edició és al Palau Falguera, 2 baixos. Des d'aquest servei s'ofereix assessorament i informació com estalviar energia. Podeu contactar al telèfon 936 858 000 (extensió 1682). L'horari és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i les tardes de dimecres i divendres de 16:30 a 18 h El punt d'assessorament energètic estarà obert des d'abril fins al 31 de desembre de 2019


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Notícia

Al llarg de la jornada es van debatre tant els aspectes legals per a la constitució d'aquest tipus de comunitats, com la possibilitat d'implementar mesures per al seu impuls. Va destacar en aquest sentit la presentació de casos pràctics per potenciar l'eficiència energètica o per optimitzar la contractació d'energia per part dels responsables de Medi ambient i Energia i sostenibilitat dels ajuntaments de Sant Boi i El Prat.

Butlletí