S’inicia a Manlleu el segon seminari de mestres per la sostenibilitat

Font: Ajuntament de Manlleu
24/10/2011 - 00:00

El seminari de mestres en l'àmbit de la sostenibilitat que s'inicia a Manlleu està inclòs dins del Programa de Formació de Zona (PFZ), s'adreça al professorat del municipi i abasta tots els nivells, des d'escola bressol fins a secundària. La primera sessió es va realitzar el 18 d'octubre i les altres estan programades pels dies 17 de gener i 8 de maig de 2012.

En la primera sessió que es va realitzar a l'escola Pompeu Fabra. van participar-hi 21 persones, entre representants de l'Ajuntament, de la Generalitat i dels centres educatius del municipi. Els centres representats pels participants són: l'escola bressol Colors, l'escola bressol Els Picarols, l'escola Quatre Vents, l'escola Pompeu Fabra, el Carme-Vedruna, Casals-Gràcia, la Salle i l'Institut Antoni Pous i Argila.

Cal destacar que en la trobada, Paula Pérez, tècnica del Servei d'Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va explicar el Programa Escoles Verdes i de la XESC (Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya).

A continuació l'Olga Cabezas, tècnica del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament, va presentar la proposta de consolidació de la Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat (XEMS) i també un petit avanç de les activitats escolars de la propera edició de la Setmana Ambiental.

També a la trobada es va treballar de forma conjunta sobre com reactivar i finalitzar a finals de març del 2012 i coincidint amb la Setmana Ambiental, la campanya "Porta'm a la deixalleria", de reciclatge de l'oli de cuina usat. Cal subratllar que aquesta campanya escolar per al reciclatge de l'oli de cuina es va iniciar el maig passat fruit de la primera edició del curs, la qual va permetre intercanviar experiències, prioritzar temes i definir un projecte local a impulsar des de les escoles i amb el suport de l'Ajuntament.

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

El Consell Comarcal d’Osona activa una campanya per mirar de paliar els efectes de la sequera actual i dels propers mesos.

Article

El bicibús consisteix en grups d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit, amb parades establertes i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús

Butlletí