S'inicia a Manlleu el curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic'

Font: Ajuntament de Manlleu
24/11/2011

En els últims anys l'interès per l'horticultura ecològica ha anat creixent i en aquest marc, l'Ajuntament de Manlleu ha anat impulsant i desenvolupant projectes diversos. També, en les sessions de treball de la xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat, va sorgir l'interès de les escoles de treballar el tema de l'hort. Alguns centres ja tenen actualment un hort funcionant, i la resta, durant aquest curs, està previst que puguin començar-lo.

Per tant, el principal objectiu del curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' és facilitar la formació dels equips docents per posar en marxa, organitzar i gestionar el seu hort ecològic com a acció d'educació per la sostenibilitat.

A més dels continguts de caire més tècnics, també es donaran les eines necessàries per a introduir l'hort dins del currículum escolar de manera transversal, per integrar-lo en la gestió ambiental de l'escola i l'alimentació dels escolars i per utilitzar-lo com una eina d'intercanvi i contacte entre els membres de la comunitat educativa.

El curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' està organitzat conjuntament per l'OPE, el programa CON-EIX i la cooperativa Sambucus i està inclòs dins del Programa de Formació de Zona (PFZ) del Departament d'Ensenyament. S'adreça al professorat de Manlleu i abasta tots els nivells, des d'escoles bressol fins a secundària.

Té una durada de set sessions, de dues hores cada una. Aquestes es desenvolupen al llarg de tot el curs, de novembre a maig, per tal d'adaptar les sessions pràctiques al cicle de cultiu de l'hort. La primera sessió es va fer el dimarts 15 de novembre, a la tarda, a l'escola Pompeu Fabra.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Manlleu72.11 KB

Relacionats

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

El Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana finalitza el curs escolar 2018-2019 havent ofert assessorament a 16 centres educatius dels seus municipis, des d'educació infantil fins a educació secundària. Un curs més, el servei s'ha centrat principalment en dinamitzar l'educació ambiental als centres educatius, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius a cadascun dels centres per tal de donar continuïtat als processos d'ambientalització que fa anys que desenvolupen. 

Butlletí