S'inicia a Manlleu el curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic'

Font: Ajuntament de Manlleu
24/11/2011 - 00:00

En els últims anys l'interès per l'horticultura ecològica ha anat creixent i en aquest marc, l'Ajuntament de Manlleu ha anat impulsant i desenvolupant projectes diversos. També, en les sessions de treball de la xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat, va sorgir l'interès de les escoles de treballar el tema de l'hort. Alguns centres ja tenen actualment un hort funcionant, i la resta, durant aquest curs, està previst que puguin començar-lo.

Per tant, el principal objectiu del curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' és facilitar la formació dels equips docents per posar en marxa, organitzar i gestionar el seu hort ecològic com a acció d'educació per la sostenibilitat.

A més dels continguts de caire més tècnics, també es donaran les eines necessàries per a introduir l'hort dins del currículum escolar de manera transversal, per integrar-lo en la gestió ambiental de l'escola i l'alimentació dels escolars i per utilitzar-lo com una eina d'intercanvi i contacte entre els membres de la comunitat educativa.

El curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' està organitzat conjuntament per l'OPE, el programa CON-EIX i la cooperativa Sambucus i està inclòs dins del Programa de Formació de Zona (PFZ) del Departament d'Ensenyament. S'adreça al professorat de Manlleu i abasta tots els nivells, des d'escoles bressol fins a secundària.

Té una durada de set sessions, de dues hores cada una. Aquestes es desenvolupen al llarg de tot el curs, de novembre a maig, per tal d'adaptar les sessions pràctiques al cicle de cultiu de l'hort. La primera sessió es va fer el dimarts 15 de novembre, a la tarda, a l'escola Pompeu Fabra.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Manlleu72.11 KB

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

El Consell Comarcal d’Osona activa una campanya per mirar de paliar els efectes de la sequera actual i dels propers mesos.

Article

El bicibús consisteix en grups d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit, amb parades establertes i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús

Butlletí