S'incia la segona fase de recuperació de la llera del Llobregat entre Sant Boi i El Prat

El projecte afecta 30 km de llera a la comarca, des d'Olesa de Montserrat fins al mar
Font: Aj. Sant Boi
30/04/2010

El tram de riu situat entre la C-245 i el terme municipal del Prat, conegut com el camí del Sorral, millorarà com a espai natural i se n'afavorirà l'ús ciutadà gràcies a les obres que porta a terme la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Consorci per a la Recuperació i Conservació del Llobregat.

D'una banda, es recuperarà la vegetació i la fauna autòctones amb la plantació d'arbres i arbustos, l'eliminació de canyissar que pot malmetre la flora característica de la zona i la preservació de les illes on nidifiquen les aus. D'altra banda, es donarà continuïtat a la zona de passeig que es va inaugurar l'any passat. Està previst que abans que acabi l'any es podrà passejar, a peu o amb bicicleta, fins al camí del sorral per camins arranjats.

Tornar a viure de cara al riu
En aquesta espai s'hi crearà una àrea d'estada i descans amb bancs, taules i fonts. També s'anivellaran els pendents i es connectaran els camins amb rampes per facilitar el passeig a peu o amb bicicleta. I es trauran els elements no adients al riu, com l'asfaltat de formigó, que serà substituït per sauló, o la senyalització viària.

En la seva globalitat, el projecte afecta 30 km de llera a la comarca, des d'Olesa de Montserrat fins al mar.

Relacionats

Notícia

Sant Boi de Llobregat i Tarragona, a través de la companyia d'aigues EMATSA, han participat conjuntament amb els ajuntaments d'Alcobendas, Castelló, Paterna i Ermua a la "Agenda urbana i innovación sostenible".

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Acte
15/11/2019
Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Butlletí