Setmana de la bicicleta 2012 'Fem pedalar Barcelona'

Font: Ajuntament de Barcelona
15/06/2012 - 00:00

Del 13 al 17 de juny s'ha organitzat a Barcelona la Setmana de la Bicicleta 2012, amb l'objectiu de promoure l'ús cívic de la bicicleta com a mitjà habitual de desplaçament a la ciutat i aconseguir una mobilitat més sostenible i segura.

 

La bicicleta, un mode de transport cada cop més present a la ciutat
Tot i ser una part minoritària dels modes de desplaçament a la ciutat de Barcelona (un 2,5% respecte el total, comptant només desplaçaments interns), la bicicleta va guanyant cada vegada més presència als nostres carrers. Els seus avantatges són la millor promoció: és una forma de circular beneficiosa per la nostra salut; ecològica perquè no contamina; econòmica perquè estalvia moltes despeses i ajuda a una millor ocupació social de l'espai urbà. Per això, moltes ciutats europees tenen en la bicicleta un sistema de transport habitual.

Cada dia es desplacen unes 118.151 bicicletes a la ciutat de Barcelona (segons dades del 2011 de l'Ajuntament de Barcelona). El nombre d'usuaris i usuàries d'aquest mode de transport a la ciutat de Barcelona ha experimentat un notable creixement durant els darrers anys. També és de destacar el fet que l'ús diari de la bicicleta, lligat a la mobilitat obligada augmenta significativament i ja és clarament superior al seu ús recreatiu.

Barcelona pedaleja en una semana plena d'activitats
En el marc de la Setmana de la Bicicleta 2012, Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, organitza del 13 al 16 de juny un seguit d'activitats divertides i pedagògiques a l'entorn de l'Arc del Triomf on, qui ho desitgi, hi podrà participar gratuïtament. La programació inclou circuits infantils, fotografies amb bicicletes guarnides amb els Bufalvent que crearan els infants, pràctiques per als adults que vulguin aprendre a anar amb bicicleta, rutes amb bicicletes elèctriques, passejades per la ciutat, bicicleta nocturna, compravenda de segona mà, fira de la bicicleta i més activitats.

El diumenge 17 de juny l'Institut Barcelona Esports va agafar el relleu celebrant, amb un caràcter més esportiu i espectacular, la Festa de la bicicleta i els patins amb un recorregut que es va iniciar a les 10 del matí al carrer Aragó i finalitzarà al Fòrum amb una gran festa a l'entorn del Bike Show.

Més info a la web de l'Ajuntament de Barcelona.

I la bicicleta elèctrica?
Un dels actes principals de la Setmana de la Bicicleta 2012 a la ciutat de Barcelona va ser organitzat per eMobike, el nou servei exclusiu de lloguer de bicicletes elèctriques en hotels, destinat al turisme i a usuaris ocasionals.
L'acte va consistir en una gran ruta amb 70 ebikes pel centre de la ciutat, el passat dissabte 16 de juny a les 12:00, destinada als amants de la bicicleta i la sostenibilitat.

L'objectiu és promoure l'ús de la bicicleta elèctrica i donar el tret de sortida a eMobike, que està disponible des del dia 17 en algunes de les cadenes d'hotels de Barcelona: Barceló Hotels, Husa Hoteles, NH Hotels - Hesperia, Tryp Hotels i Chic&Basic, entre d'altres.

La ruta va començar i acabar al Passeig de Sant Joan, i va passar pels principals carrers de Barcelona amb carril bici, com Diputació, Avinguda Paral·lel i el Passeig Marítim de la Barceloneta, entre d'altres. Aquest ha estat el recorregut.

Relacionats

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí