Set municipis del Baix LLobregat organitzen una bicicletada per la mobilitat sostenible

Dels 400 participants de l’any 2004 es va arribar l'any passat a 1.200
Font: Aj. Sant Joan Despí
23/09/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Apostar per la bicicleta com a sistema de transport públic per tal de fomentar un sistema de desplaçaments interurbans més sostenible, tot fomentant la utilització general del transport públic. Aquest és l'objectiu de la Passejada en Bicicleta que, el proper diumenge, 27 de setembre, tornen a organitzar els ajuntaments de l'Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Enguany s'arriba a la sisena edició de la iniciativa, que ha anat sumant adeptes (dels 400 participants de l'any 2004 es va arribar l'any passat a 1.200) i municipis participants (dels 4 inicials als 7 de 2008). La passejada ciclista, que travessarà totes les localitats que l'organitzen, consta d'un recorregut de 17,4 quilòmetres i dues sortides: l'Hospitalet (parç de la Marquesa, a les 10 h) i Sant Boi (plaça de Catalunya, a les 10.30 h). A cada municipi hi haurà punts de trobada per tal que s'hi sumin els participants de cada localitat que no vulguin fer el recorregut sencer. Hi haurà equips d'assitència i d'inscripció en tots aquests punts. L'arribada es farà al parc de Torreblanca, on es sortejaran tres bicicletes entre els participants. Cal destacar, a més, la implicació de diferents entitats que col·laboren en l'organització.

La sisena edició de la passejada arriba en un moment on la bicicleta pren cada dia més força com a sistema de transport, amb la construcció de cada cop més carrils bici o la implantació del sistema 'bicing' metropolità.

Relacionats

Notícia

L'AMB, en coordinació amb altres administracions i organismes implicats, ha engegat diferents estudis per adquirir més coneixement sobre la dinàmica del litoral i, d'aquesta manera, trobar solucions per aturar la regressió de les platges metropolitanes.

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Butlletí