Sense restricció d’aigua a Vacarisses

Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua
13/06/2022 - 20:19

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

D’aquesta manera, el municipi torna a la normalitat en el subministrament del servei. Fa un dies, l’Ajuntament informava que havia realitzat ajustos tècnics per estabilitzar el bombeig d’aigua als dos pous principals del municipi, a Can Serra i a Torreblanca I. Quant als possibles pous d’El Palà, fonts municipals també van explicar que un cop fetes les prospeccions, s’estaven analitzant els resultats i estudiant “la manera més ràpida” de poder-los connectar a la xarxa municipal d’aigua, en el cas que poguessin oferir un cabal considerable. Així mateix, ha augmentat l’aportació d’aigua per part de Mina, Aigües de Terrassa. De la mateixa manera, s’ha engegat el projecte de connexió d’aigua en alta des de Viladecavalls. La setmana passada hi va haver una trobada amb totes les administracions implicades i d’aquí a unes setmanes se’n convocarà una altra per continuar avançant-hi.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

En el context actual d’extrema sequera l'Ajuntament de Vacarisses ha informat que aquesta acció se sanciona amb una multa econòmica.

Notícia

En les darreres setmanes s'han implementat un seguit de mesures amb l'objectiu d'estalviar aigua dels espais i equipaments públics davant de la sequera. En concret, s'ha tancat el reg del Terrall perquè en pugui fer ús la pagesia en cas de necessitat i s'ha prioritzat l'ompliment de les piscines davant del reg de la gespa d'aquest recinte. També s'han traslladat a l'ombra les jardineres municipals i s'han aplicat restriccions a les fonts públiques i als equipaments esportius.

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Butlletí