Semab Projects instal·la els primers aparcaments segurs de bicicletes a Banyoles

Font: Banyoles Televisió
05/05/2014 - 00:00

Banyoles ja disposa dels primers aparcaments de bicicletes testats contra tot tipus de robatoris. Es tracta d'un sistema d'aparcaments patentat per l'empresa de Cornellà del Terri Semab Projects i que s'ha instal·lat com a prova pilot a la capital del Pla de l'Estany.

A banda dels primers aparcaments a la Vila Olímpica, també se n'instal·laran d'altres davant l'oficina de turisme de l'Estany. Es tracta del model més simple que Semab fabrica, tot i que és igual de segur. En aquest cas, però, l'usuari ha de portar el seu sistema de tancament, però un cop lligat totes les parts de la bicicleta queden bloquejades, dificultant considerablement el seu furt.

A banda de Banyoles, l'empresa també està en tractes amb altres ajuntaments com Girona o Roda de Ter, així com a altres països com França o Alemanya. En els casos estrangers, però, s'instal·larien altres sistemes més complexes d'aparcament, com els verticals o els de tipus box, que també serveix com a consigna, per exemple, en estacions de tren.

Banyoles Color va crear Semab Projects com a mesura de combatre la crisi i diversificar així els seus productes, per poder-se expandir. De moment, i gràcies a les cinc patents d'aparcaments de bicicletes, sembla que el projecte tira endavant amb bon peu. De fet, aquest any esperen crear entre 10 i 12 llocs de treballs directes i indirectes, així com obtenir un benefici de prop d'uns 500.000€. Aquesta xifra, però, es pot multiplicar per tres o quatre si tiren endavant els contactes que tenen sobre la taula.

Semab Projects és una filial de Banyoles Color, empresa que va néixer fa vint anys i té la seu al polígon industrial de Cornellà del Terri.

AdjuntMida
Image icon bicis-segures.jpg162.66 KB

Relacionats

Notícia

El Consorci de l’Estany tanca la primera fase de la prova pilot de gestió dels aiguamolls de La Puda a Banyoles a través de la pastura amb búfals d’aigua.

Butlletí