Saps com protegir-te de les meduses?

La Diputació publica i distribueix 80.000 tríptics sobre què cal fer per evitar i curar les picades de medusa

Redacció

20/08/2010

Al marc de la seva campanya d'estiu Cuida les platges i cuida't tu, l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona publica i distribueix 80.000 tríptics sobre què cal fer per evitar i curar les picades de les meduses.

Aquestes mesures també es posen en coneixement dels banyistes mitjançant els 200.000 ventalls en català/castellà i 20.000 en francès i anglès (als cinc municipis amb més presència forana) que es distribueixen aquestes vacances a les platges, les oficines de turisme, els passeigs marítims i els càmpings de tots els municipis

Les mesures de prevenció s'inclouen també al conte i representació teatral ‘Els pirates de la platja'
D'altra banda, i també per crear consciència als infants de l'existència d'aquest animals a les nostres aigües i per prevenir i defendre's dels seus atacs s'ha introduït aquesta temàtica i els corresponents consells al conte ‘Els pirates de la platja', del qual la Diputació n'ha editat 20.000 exemplars pels municipis. L'obra s'adreça als infants de 6 a 10 anys amb l'objectiu que coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar: des de com evitar les esmentades picades fins a les deshidratacions, passant per la necessitat de protegir-se del sol o conèixer l'estat de la mar pel color de les banderes. La publicació s'acompanya d'un CD que conté la versió en àudio i una cançó relacionada.

Segons la diputada de l'Àrea, Dolores Gómez, «amb aquest conte s'inicia una nova línia de treball de promoció de la salut i el civisme a la platja, un dels espais que més ha rebut l'impacte social i on s'han multiplicat tant les activitats que s'hi fan com el nombre de persones que la visiten. Per això, cal fer un ús responsable d'aquests espais i sobretot gaudir de les platges com a espais de lleure i salut. Cal fer de l'estada a la platja una experiència saludable».

Aquest material educatiu també està disponible per la seva descàrrega en format pdf i la seva versió llegida i la cançó ho estan en format wma.

Cal destacar que, la representació teatral d'aquest relat recorre les localitats costaneres de la província de Barcelona durant tota la temporada estival i té previst la seva propera presentació a Pineda de Mar el pròxim 27 d'agost .

AdjuntMida
Image icon Font: Diputació de Barcelona41.05 KB

Relacionats

Butlletí