S’aprova el nou reglament per regular l’estacionament i facilitar una mobilitat més neta i saludable, a Sant Cugat

29/11/2021 - 14:17

El document s’emmarca en el procés d’aprovació de les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

El ple municipal celebrat dilluns 18 d’octubre ha aprovat definitivament –amb els vots a favor d’ERC, PSC, CUP i JuntsXSantCugat, i l’abstenció de Ciudadanos- el nou Reglament del servei d’estacionament regulat a la via pública de Sant Cugat.

El text, aprovat inicialment al ple de desembre del 2020, ha rebut un total de 4 al·legacions, 3 de les quals presentades pel grup municipal Ciudadanos i una per l’EMD de Valldoreix.

Pel que fa a les primeres al·legacions, l’Ajuntament n’ha incorporat dues de caràcter tècnic i una ha quedat desestimada. Pel que fa a les presentades per l’EMD, que demanaven fer esment al Reglament de les seves competències en ordenació del trànsit de vehicles i persones, s’han desestimat en considerar-se que no era necessari.

Una vegada aprovat definitivament, el text es publicarà al Reglament en el Butlletí Oficial de la Província perquè entri en vigor.

 

Un nou Reglament per fer una mobilitat més neta i saludable

Aquest document endreça totes les informacions i normatives referides a l’aparcament a la via pública i busca millorar la mobilitat per fer-la més sostenible. En aquest sentit, el nou reglament s’emmarca en el procés que l’Ajuntament està impulsant per aprovar les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

Els principals objectius del reglament són:

  1. Acompanyar els  plans  de  millora  de  la  qualitat  de  l’aire  del  municipi  reduint  les emissions  sorolls  i  fomentant  l’ús  del  transport  públic  dins  del  marc  d’una  mobilitat sostenible
  2. Facilitar l’aparcament a les àrees amb alta ocupació i forta pressió forastera
  3. Reduir el trànsit d’agitació en la recerca d’aparcament, així com reduir la congestió al nucli central del municipi
  4. Millorar l’aprofitament de les places, assegurant altes taxes de rotació, potenciant el comerç local i l'economia de Sant Cugat
  5. Reduir la indisciplina mitjançant una millor vigilància d’aquesta part del municipi.

Com a principals novetats, el reglament dona una marc jurídic per permetre que a les àrees de pagament puguin operar terceres aplicacions per mòbil. També es preveu una ampliació de l’àrea verda a altres barris de la ciutat.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els tres autobusos de la flota municipal sense distintiu ambiental que encara circulen per la Zona de Baixes Emissions deixaran de fer-ho a partir de l'1 de novembre.

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí