Santa Perpètua s'adhereix a la celebració de la Setmana Europea de l'Energia

L'ajuntament també s'ha sumat a l'hora del planeta contra el canvi climàtic i demana apagar els llums el dia 27 durant una hora
Font: Aj. Santa Perpètua
17/03/2010

Santa Perpètua de Mogoda s'adhereix a la celebració de la Setmana de l'Energia que se celebra del 22 al 28 de març i que impulsa la Diputació de Barcelona amb la Unió Europea. L'ajuntament ha organitzat un seguit d'activitats i propostes d'informació i sensibilització ambiental.

La programació s'inicia el dilluns 22 de març a les 19 hores al Centre Cívic El Vapor amb la inauguració de l'exposició La casa dels Negawatts, sobre estalvi energètic i de recursos, que es podrà visitar fins al dissabte 27. Posteriorment, tindrà lloc una xerrada sota el títol Eficiència energètica: petits gests per estalviar energia i diners a casa a càrrec de Jordi Miralles, de la Fundació Terra, i on cada assistent rebrà una bombeta de baix consum.

El dia 23, a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor, s'ha programat la conferència d'Arcadi Oliveres És possible una economia justa i equilibrada?, dins del cicle de l'Aula Universitària a l'Abast (AUA), que organitza l'Escola d'Adults amb el suport de les regidories de Cultura i Educació. El dissabte 27 de març, també a El Vapor, es projectarà el documental Un món diferent, sobre els efectes del canvi climàtic a casa nostra i posteriorment se celebrarà un debat. La presentació anirà a càrrec de Mercè Jané de La Copa i Joan Ramon Mercè, de l'Agència Estatal de Meteorologia. Aquest cinefòrum clausurarà la programació local de la Setmana de l'Energia.

D'altra banda, el consistori s'ha sumat a l'Hora del Planeta el dissabte 27 de març. Aquesta iniciativa, que es portarà a terme a tot el món, vol alertar sobre el canvi climàtic i ens anima a apagar els llums de 20.30 a 21.30 hores.

Més informació i programa de la Setmana de l'Energia a Santa Perpètua.

Relacionats

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Notícia

La reducció de la velocitat de l’AP7 és una de les accions prioritàries de l’Ajuntament de Santa Perpètua per incorporar al nou Pla supramunicipal per la qualitat de l’aire del Vallès Occidental que treballaran els municipis de la comarca. Aquesta infraestructura genera més del 70% de la contaminació del municipi.

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Butlletí