Santa Margarida i els Monjos contra el malbaratament alimentari

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta.
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
10/02/2016 - 11:57

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Mancomunitat Penedès Garraf encetaran aquesta propera setmana la campanya SOM GENT DE PROFIT, per conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta (als restaurants, a les escoles...) i per fer-ho s’han previst tota una sèrie d’accions i activitats repartides en les cinc setmanes que durarà la campanya.

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa.

A Catalunya es llencen cada any 260.000 tones d'aliments a les escombraries, sobretot a les llars, comerços i restaurants. Malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, es malgasten els recursos naturals invertits i es desaprofita un bé molt valuós.

Categories: 

Relacionats

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Article

L’Eco Sant Cugat 2019, la fira mediambiental del Penedès ha arribat a la dissetena edició i es va realitzar del 27 al 29 de setembre. Una fira mediambiental plegada d’actes per totes les edats i tots els públics.

Acte
01/10/2019
Centre d’interpretació de l’aigua de Torrelavit.

Butlletí