Santa Eulàlia de Ronçana ja frega el 78% de recollida selectiva

Segons el consistori, aquesta dada demostra l'efictivitat del sistema porta a porta
Font: Aj. Santa Eulàlia
13/03/2010

Si el 2008 es va arribar a prop d'un 75% de recollida selectiva a Santa Eulàlia de Ronçana, el 2009 es va fregar el 78% (podeu consultar aquí les dades, en PDF), un increment que demostra l'efectivitat d'un sistema de gestió dels residus, el porta a porta, que pretén economitzar els recursos reciclant al màxim.

Segons el consistori, "les dades parlen per sí soles, demostrant que la col·laboració dels veïns és cada vegada més important i que la seva conscienciació fa que Santa Eulàlia registri unes dades envejables. A la resta de Catalunya, l'any 2008, només es recollia el 34% dels residus per separat i Santa Eulàlia es situava a la setzena posició, d'un total de 946 municipis catalans que fan la recollida selectiva. Al Vallès Oriental ocupa la segona posició, només per darrere de Martorelles".

L'últim any, també s'ha fet notar un descens en els residus generats, potser, degut a la crisi econòmica. Així, el 2008 es recollien 1,57 kg per habitant i dia, en canvi, el 2009 s'han recollit 1,48 kg. Una altra dada significativa és la qualitat d'aquesta recollida, especialment a la fracció orgànica (FORM), que ha experimentat una millora en la caracterització des que es recull per separat. De fet, l'últim trimestre de 2009 només un 1,49% dels residus que es van recollir a la fracció eren impropis.

Relacionats

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana posen en marxa la campanya 'Aquí no llencem res!' amb la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de triatge que es realitza a les nostres llars. La campanya es va iniciar ahir dimarts i durarà fins aquest divendres.

Notícia

Tot i els darrers incidents ocorreguts els darrers mesos, com l’incendi d’una fàbrica de dissolvents a Montornès del Vallès i el temporal Gloria, que l’han afectat directament, és un fet la recuperació del riu Besòs i el bon estat de qualitat de l’aigua i dels entorns de la conca en el seu conjunt. 

Article
Fotografies: Adrià López-Baucell

Fotografies: Adrià López-Baucell

El Museu de Ciències Naturals de Granollers presenta un nou programa de ciència ciutadana per al seguiment de ratpenats (www.ratpenats.org). 

Butlletí