Santa Coloma rep un premi de Nacions Unides per bones pràctiques ambientals

Amb aquest, ja son vuit els guardons ‘Good Practice’ que ha obtingut la ciutat
Font: Aj. Santa Coloma
21/01/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Santa Coloma continua apostant per les bones pràctiques ambientals i té un paper actiu en la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible de les ciutats. Una prova més és el guardo “Good Practice” (Bona Pràctica) que Nacions Unides acaba d'atorgar al municipi dins de la Setena Edició del Concurs de Bones Pràctiques (Dubai 2008). En concret, la ciutat ha estat reconeguda pel seu “Programa integral de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic”, un projecte global que inclou iniciatives per potenciar l’ús de les energies renovables, com el Parc Solar del Cementiri de Santa Coloma; la protecció i millora del medi natural i la gestió eficient de l’aigua, entre d’altres aspectes.

A més, Nacions Unides ha concedit el premi “AWARD” 2008 a la Red española de ciudades por el clima, de la qual la ciutat de Santa Coloma és membre fundador des del seu inici l’any 2005. Es tracta  d’una de les 12 iniciatives premiades a la categoria “AWARD”, d’un total de 48 preseleccionades per al comitè d’experts internacionals, dins les 500 propostes presentades per diferents països de tot el món.

Amb aquest guardó “Good Practice”, Santa Coloma compta des del 1998 amb vuit reconeixements internacionals de Nacions Unides per diferents iniciatives en matèria de Medi Ambient, dins aquest certamen bianual.

(P)

--
Notícia relacionada:
Santa Coloma posa en marxa el primer parc solar instal·lat en un cementeri

Històric de guardons de Nacions Unides a Santa Coloma de Gramenet

1998: Premi Good. Programa de restauració d’àrees periurbanes de Santa Coloma de Gramenet mitjançant escoles taller.
2000: Premi Good. Recuperació ambiental del tram final del riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet.
2002: Premi Best. Programa de restauració d’àrees periurbanes a Santa Coloma de Gramenet.
2004: Premi Good. Recuperació ambiental del tram final del Riu Besòs a Santa Coloma de Gramenet.
2006: Premi Best:  Programa de restauració d’àrees periurbanes; Premi Good: Parc Fluvial del Besòs. Actuacions sostenibles; Premi Good: Planificació urbana participativa a Can Zam.
2008: Premi Good. Programa integral de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic.

Relacionats

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

L'AMB habilita una xarxa de refugis climàtics a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La Xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) agrupa els equipaments municipals i els espais públics que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes.

Butlletí