Santa Coloma posa en marxa el primer parc solar instal·lat en un cementiri

Les plaques s'han col·locat sobre els sostres dels nínxols
Redacció
20/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona, la companyia Endesa i l'empresa concessionària del cementiri CONSTE han fet realitat un innovador projecte que ha suposat la instal·lació de 752 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en una superfície de 2.300 metres sobre els sostres dels nínxols del cementiri d'aquest municipi, amb una potencia instal·lada total de 100 kW. En aquesta primera fase, el parc generarà 124.374 kWh d'electricitat l'any, o el que és el mateix, estalviarà 131 tones de diòxid de carboni en emissions a l'atmosfera.

Amb aquesta nova instal·lació, Santa Coloma de Gramenet es converteix en ciutat pionera a l'Estat espanyol en la instal·lació de plaques solars en un cementiri i un dels municipis capdavanter en la generació i ús d'energies netes a Catalunya. Aquest municipi disposa ja de 5 parcs solars en funcionament, que en conjunt aporten una producció anual de 800.000 kWh d'electricitat, l'equivalent a l'energia consumida per 320 habitatges.

Relacionats

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Acte
23/05/2021 - 10:00
Parc de la Serralada de Marina

Butlletí