Santa Coloma estalvia fins un 85% d'energia amb els seus nous semàfors

S'han substituït totes les òptiques de bombeta per làmpades LED | L'estalvi equival a uns 130.000 euros l'any
Font: Aj. Santa Coloma
25/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Santa Coloma ha substituït totes les òptiques de bombeta dels semàfors del municipi per noves de tipus LED, que suposen una reducció del consum d'electricitat anual del 85%, equivalent a l'estalvi d'uns 130.000 euros a l'any. En una primera fase, el consistori ja va canviar 1.328 òptiques, i ara, gràcies a una subvenció de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (IDAE), el consistori ha utilitzat gairebé 1.500 noves LED per renovar 1.219 semàfors de vehicles, de vianants i de protecció de la ciutat.

Aquest tipus d'òptiques, a més de reduir el consum d'energia, augmenten la visibilitat del semàfor, no s'escalfen tant com el sistema de bombetes i la seva vida útil és més elevada. Els últims semàfors substituïts han estat els del passeig de Llorenç Serra (nova carcassa i nova lent), tal com s'ha realitzat en altres punts de la ciutat com els carrers de Santiago Rusiñol i del Doctor Ferrán, entre d'altres.

Relacionats

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Acte
23/05/2021 - 10:00
Parc de la Serralada de Marina

Butlletí