Santa Coloma de Gramenet fa campanya per potenciar l'ús de les bosses reutilitzables

L'objectiu és conscienciar el ciutadà sobre la necessitat de limitar l'ús de les bosses de plàstic
Font: Aj. Santa Coloma
29/10/2008 - 00:00

L'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha començat una campanya informativa per promoure la utilització de les bosses reutilitzables, amb l'objectiu de conscienciar el ciutadà sobre la necessitat de limitar l'ús de les bosses de plàstic, ja que són un tipus de residu difícil de tractar i compliquen la separació de les altres deixalles.

Els darrers dies s'ha enviat una carta a les entitats que col·laboren en l'Acord Cívic de la Neteja, amb una bossa reutilitzable i un tríptic sobre les bones pràctiques cíviques que han de seguir els ciutadans per facilitar la recollida selectiva de residus, en particular, i mantenir la ciutat neta, en general. Properament, està previst enviar la missiva a la resta d'entitats.

Durant l'Expocoloma ja es van repartir 4.000 bosses reutilitzables als visitants de la fira, i els propers mesos, els agents cívics premiaran amb una bossa reutilitzable aquelles persones que potenciïn les bones pràctiques cíviques al carrer.

Aquesta acció s'emmarca dins la campanya de neteja d'enguany al municipi, que pertany al Pla Transversal de Neteja (veure el pla, document en PDF). Aquesta iniciativa es fonamenta en quatre eixos: el civisme com a base per a la convivència, la millora sota la condició de sostenibilitat, la corresponsabilitat ciutadà-Administració i el compromís de tots els ciutadans amb la neteja i la recollida selectiva de residus, segons informa el consistori.

--
Vegeu també: Cap a una Catalunya lliure de bosses de plàstic

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Notícia
L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

L'alcaldessa, Núria Parlon, intervé a l'acte

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació Total de les Armes Nuclears, alcaldes i alcaldesses i FundiPau reivindiquen el paper dels municipis en l’abolició nuclear.

Acte
23/05/2021 - 10:00
Parc de la Serralada de Marina

Butlletí