Sant Vicenç dels Horts prepara un pla per reduir el consum d'energia en els edificis municipals

El municipi també sensibilitzarà els seus ciutadans perquè estalviïn energia
Font: Aj. Sant Vicenç
22/10/2009 - 00:00

L'ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha iniciat els treballs d'elaboració del pla per a reduir el consum d'energia en els edificis municipals. Aquesta mesura, concretada dins el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES), forma part del Pacte dels Alcaldes/esses, que preveu una reducció del 20% dels gasos que provoquen l'efecte hivernacle, un increment d'un 20% de l'eficiència energètica i un 20% d'increment d'energies renovables. Aquests objectius s'hauran d'assolir de manera gradual fins l'any 2020, segons l'acord amb la Unió Europea.

Segons informa el consistori, l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Piqueras, destaca que l'ajuntament és l'administració més pròxima i cal que "pensem en deixar un municipi millor per al futur dels nostres fills i nets". En aquest sentit, Piqueras recorda la importància de l'estalvi energètic perquè contribueix a l'estalvi econòmic i més en situacions econòmiques com les que hi ha actualment.

Un altre dels projectes paral·lels que s'emprendran al voltant del Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) elaborat pel municipi serà informar als ciutadans com es fa l'estalvi energètic i, al mateix temps sensibilitzar-los per a que redueixin el consum.

Relacionats

Notícia

El servei municipal assessora a particulars i a empreses per iniciar projectes de transició energètica i climàtica en els edificis perquè siguin més sostenibles.

Article
Nova convocatòria de subvencions per promoure l’autoconsum energètic a Sant Vicenç dels Horts

Les persones propietàries d’immobles i les comunitats veïnals poden sol·licitar-les pels projectes d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzats o previstos entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de setembre de 2023.

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Butlletí