Sant Vicenç dels Horts organitza la primera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

08/09/2016 - 09:20

Del 17 de setembre a l’1 d’octubre hi ha programades xerrades, curses i diferents activitats per conèixer l’entorn i el medi ambient vicentí i promoure un tipus de mobilitat respectuosa i adaptada a les necessitats locals. Sant Vicenç dels Horts se suma també al Dia Sense Cotxes, el 22 de setembre, que comptarà amb activitats al carrer. 

 

Sant Vicenç dels Horts organitza, per primera vegada, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de promoure un model de transport més respectuós amb el medi ambient i que s’adapti a les necessitats de la ciutadania. Per tal que els vicentins i vicentines prenguin consciència i s’apropin a les diferents opcions de transport interurbà més enllà del cotxe, la regidoria de Mobilitat ha programat al llarg de la setmana diferents activitats com passejades, curses o una trobada per mesurar la qualitat atmosfèrica de l’aire, entre moltes altres.

El tret de sortida de la Setmana Sostenible i Segura tindrà lloc el proper dissabte 17 de setembre al matí amb una passejada cultural per conèixer la pagesia vicentina. El dilluns 19 a la Biblioteca Les Voltes, l’escriptor F. Xavier Corominas presentarà el seu llibre 'Quadern de viatge. De Catalunya al Japó en bicicleta' i explicarà a les persones assistents què suposa preparar un viatge tan llarg. El dimarts 20 arriba un dels plats forts amb la Cursa de transports interurbana, que sortirà a les 9 h de la plaça de la Vila i que arribarà fins a Zona Universitària de Barcelona. Es podrà realitzar en transport públic o en vehicle privat i es tindran amb compte diferents variables com el temps de trajecte, els costos i els consums d’energia i emissions de CO2 dels transports utilitzats per les persones participants.

Dia Sense Cotxes 

Amb motiu del Dia Sense Cotxes, dijous 22 hi haurà diverses activitats al carrer, com ara proves d’habilitat en bicicleta per la canalla i es podrà provar una bicicleta elèctrica. Es tracta de conscienciar tothom dels efectes negatius de la contaminació dels vehicles en els nuclis urbans i els beneficis d’utilitzar transports sostenibles com la bicicleta, el transport públic o caminar. Podeu consultar les afectacions al trànsit al programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

La bicicleta és la protagonista

La bicicleta continuarà sent la protagonista el diumenge 25 amb la Pedalada urbana i el taller de decoració de bicicletes pels més petits. La Pedalada sortirà i arribarà de la plaça Narcís Lunes i està pensada per a totes les edats. Les inscripcions a la pedalada es poden realitzar al SIAC o en aquest enllaç fins al 22 de setembre a les 14 h o fins arribar a les 300 inscripcions. Totes les persones participants rebran de regal una motxilla i una matrícula de vehicle sostenible.

La mobilitat en clau de gènere 

El dissabte 1 d’octubre tindrà lloc la jornada 'La mobilitat i l’espai urbà en clau de gènere: factors de sostenibilitat i inclusió social', al Molí dels Frares. Es tracta d’una jornada participativa que pretén explicar com la mobilitat i l’urbanisme són elements fonamentals en la sostenibilitat i la inclusió social de les ciutats, prestant especial atenció a les dones i altres col·lectius. S’avaluarà el cas de Sant Vicenç dels Horts i es faran propostes a través de xerrades de persones expertes i una dinàmica de grup amb la participació del públic. Hi haurà servei d’acollida que cal sol·licitar prèviament enviant un correu a mobilitat@svh.cat .

A més a més, del 5 al 22 de setembre es pot participar al Concurs fotogràfic Apunta’t al ClicMob!, a través d’Instagram. Tothom qui vulgui participar-hi haurà de publicar les fotografies amb les etiquetes #mobilitat2016 i #mobilitat2016_ATMbarcelona. Per a més informació sobre el Concurs i la resta d’activitats, podeu consultar el programa complet de la Setmana de la Seguretat Segura i Sostenible .


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'escola Sant Josep i el Centre Socioeducatiu Mare de Déu del Rocío s’instal·laran els panlles fotovoltaics per alimentar el consum elèctric i, si tenen excedents de producció, aquesta energia es derivarà a altres edificis com el Molí dels Frares o el Poliesportiu Sant Josep.

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Article

Els dos serveis estan destinats a facilitar l'ús de la bicicleta i la seva intermodalitat amb el transport públic, com a elements fonamentals i diferenciadors d'una mobilitat més sostenible i que conduexi a una atmosfera més neta a la nostra àrea metropolitana.

Butlletí