Sant Vicenç dels Horts netejarà totes les seves rieres

07/11/2016 - 08:45

El consistori vol recuperar la seva funcionalitat i restaurar-les amb la plantació d’uns 900 arbres autòctons.

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat l’inici de la licitació per a la contractació del servei de conservació i millora de les rieres públiques de Sant Vicenç dels Horts. L’objectiu d’aquest servei serà recuperar la funcionalitat de les rieres en l’àmbit urbà mitjançant la neteja i desballestament de les seves lleres. Alhora, s’eliminarà la proliferació de la canya americana, que compromet la funcionalitat hidràulica i ambiental de les lleres, i es restaurarà la zona amb la plantació d’arbres autòctons a les riberes, tots ells de mida petita, atès que tenen més possibilitats de supervivència que els arbres grans. Per poder portar a terme aquestes tasques, l’Ajuntament ha atorgat un pressupost total de 126.853,39 euros, IVA inclòs i la durada del contracte del servei serà de 2 anys.

Prop de cinc quilòmetres

En xifres, els quatre trams sumen una longitud total de 4.931 quilòmetres, la superfície total de canya a desbrossar serà de 23.899 m2 i es plantaran 899 arbres. Pel que fa al calendari previst d’execució dels treballs, per a cadascun dels trams que constitueixen cada una de les quatre zones, es faran dos treballs de neteja de canya anuals: un entre els mesos de febrer i març i un altre entre els mesos de novembre i desembre. Alhora, per a cada tram, es faran també dos treballs de restauració i plantació d’arbrat anuals: un al març i un altre al desembre, un cop finalitzades les tasques de neteja de canya.


 

Relacionats

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

Notícia

L’impuls de l’economia circular serà un nou eix de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Es realitzarà una diagnosi de les oportunitats que aquest sistema productiu innovador pot suposar per la ciutat

Butlletí