Sant Vicenç de Montalt renova l’enllumenat públic per reduir el consum d’energia

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

13/07/2010 - 00:00

L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha aconseguit implantar un sistema de gestió de l'enllumenat rigorós i eficient, que contribuirà a l´estalvi energètic i econòmic. Cal destacar les següents actuacions:

El nucli antic del municipi de Sant Vicenç de Montalt estrenarà aviat nou enllumenat públic, amb la substitució dels punts de llum i els seus corresponents suports, per incorporar làmpades de baix consum. La xarxa d´enllumenat també veurà noves línies i quadres de llum a les zones de La Cortesa-Riera del Gorg i de l´entorn de l´Església, inclosa la renovació de l´enllumenat de la façana de la parròquia de Sant Vicenç.

Una altra actuació que es realitzarà serà la instal·lació d´un sistema de gestió d´enllumenat que permet gestionar l´encesa i apagada de les làmpades, així com la regulació dels diferents nivells lumínics a les hores programades. Inicialment aquesta programació temporitzada fa que després de les primeres hores de funcionament al màxim rendiment -període que coincideix amb les hores de màxima utilització dels carrers- es redueixi el consum elèctric -i d´una forma similar també el flux lumínic-, permetent en tot moment, però, prou claror per garantir uns nivells correctes de vigilància i seguretat.

Aquestes 4 actuacions d´inversió, subvencionades pel Fons Estatal per l´Ocupació i la Sostenibilitat Local, compten amb un pressupost total de 258.140,47 euros i inclouen la contractació de 10 persones aturades de llarga durada. La renovació de l´enllumenat públic permetrà disminuir la contaminació lumínica, i també millorar altres paràmetres com l´eficiència energètica i l´estalvi energètic i econòmic.

Relacionats

Notícia

Sant Vicenç de Montalt fa un pas endavant substituint el combustible per climatitzar dos edificis municipals amb una sola caldera de biomassa i una xarxa per distribuir l’energia produïda.

Notícia

Amb la cessió d’un hort municipal a l’Institut Esteve Albert, l’Ajuntament reforça la dimensió educativa d’aquests espais, que ja són presents a les escoles Sant Jordi i Sot del Camp.

Butlletí