Sant Vicenç de Castellet adequa onze àrees amb 138 places d'aparcament per a bicicletes

Font: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet
09/03/2011 - 00:00

Amb la voluntat de potenciar la mobilitat en bicicleta a l'interior del municipi, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha adequat onze àrees d'aparcament per a bicicletes amb un total de 138 places. Els espais se situen a prop dels centres educatius, les estacions de tren i altres equipaments del municipi per afavorir l'ús de la bicicleta com un mitjà de transport segur. L'objectiu de l'actuació és millorar la mobilitat urbana, fer-la més sostenible i saludable, amb el corresponent estalvi d'emissions de CO2 i la disminució de la congestió de vehicles en hores punta en escoles i equipaments. Per a la instal·lació d'aquests aparcaments s'ha eliminat 5 places d'aparcaments de vehicles. El consistori pretén que l'ús de la bicicleta esdevingui una alternativa vàlida en la mobilitat del municipi durant els propers anys.

L'actuació ha tingut un cost de 3.600 euros, 2.700 dels quals han estat aportats a través d'una subvenció de l'Oficina Catalana per al Canvi Climàtic de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat. Tot i que inicialment s'havia previst la instal·lació de 86 places finalment s'han pogut adequar 68 arcs per a bicicletes amb dues places cadascun. Totes les places ja estan disponibles amb l'excepció de l'aparcament que queda situat al davant del centre que s'està construint a les antigues instal·lacions de Tèxtil Montserrat. Aquestes places entraran en funcionament coincidint amb l'estrena de l'equipament, els pròxims mesos.

Relacionats

Article

El model de contenidors tancats consolida els bons resultats a Sallent i El Pont de Vilomara.

Article

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha rebut fins al 5 d’agost un total de 1.856 sol·licituds per optar als ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera. Es tracta de la convocatòria de subvencions que es va obrir el passat mes de març, que té com a objectiu la renovació de les flotes de vehicles pesants i l’impuls de la tecnologia elèctrica o d’hidrogen.

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembre de 2022.

Butlletí