Sant Salvador de Guardiola certifica energèticament els edificis de les escoles

Font: Mancomunitat intermunicipal del Cardener
10/06/2016 - 13:59

Els edificis de les escoles del municipi de Sant Salvador de Guardiola han obtingut la seva certificació energètica i l'etiqueta que ho acredita, mitjançant els estudis fets des de Diputació de Barcelona.

Tant l'Escola Bressol les Dentetes com l'Escola Montserrat han obtingut una qualificació B. Els certificats també inclouen la propostes de millora per poder reduir la demanda energètica de l'edifici i pujar la qualificació energètica en properes certificacions. 

El certificat energètic d'edificis és un document que descriu les característiques d'aquest des del punt de vista del consum d'energia i d'emissions de CO2, i que permet conèixer millor les característiques i el comportament energètic de l'edifici. 

Aquesta certificació proporciona informació útil sobre el consum energètic per dissenyar mesures per fomentar l'estalvi d'energia i reduir així les emissions de CO2 associades. Els edificis es classifiquen dins d'una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l'edifici menys eficient i la lletra A al més eficient segons el consum d'energia i les emissions de CO2 comparades amb un edifici base de similar tipologia i localització. 

L'etiqueta d'eficiència energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d'eficiència energètica obtinguda i que s'ha de situar en un lloc destacat i visible de l'edifici.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els nous busos elèctrics —8 en total— entraran en servei de manera progressiva durant el mes de desembre.

Notícia
Serà al polígon de Bufalvent i inclourà 31 petites i mitjanes empreses

La nova cooperativa, que s’ha batejat amb el nom de ‘Manresa Il·lumina’, construirà i gestionarà instal·lacions solars fotovoltaiques i, en un futur, l’objectiu és que es converteixi en un agregador que pugui gestionar conjuntament les necessitats energètiques del polígon industrial de Bufalvent i planificar instal·lacions de renovables —com xarxes de calor, biomassa o eòlica— en funció de les necessitats col·lectives. 

Notícia
Foto: Gemma Camps. Regió 7

Foto: Gemma Camps. Regió 7

L’Ajuntament encarregarà les funcions a Aigües de Manresa, que ja està promovent projectes de renovables en instal·lacions del seu àmbit de gestió i que ara també ho podrà fer en equipaments municipals, així com atendre altres iniciatives d’interès públic.

Butlletí