Sant Salvador de Guardiola certifica energèticament els edificis de les escoles

Font: Mancomunitat intermunicipal del Cardener
10/06/2016 - 13:59

Els edificis de les escoles del municipi de Sant Salvador de Guardiola han obtingut la seva certificació energètica i l'etiqueta que ho acredita, mitjançant els estudis fets des de Diputació de Barcelona.

Tant l'Escola Bressol les Dentetes com l'Escola Montserrat han obtingut una qualificació B. Els certificats també inclouen la propostes de millora per poder reduir la demanda energètica de l'edifici i pujar la qualificació energètica en properes certificacions. 

El certificat energètic d'edificis és un document que descriu les característiques d'aquest des del punt de vista del consum d'energia i d'emissions de CO2, i que permet conèixer millor les característiques i el comportament energètic de l'edifici. 

Aquesta certificació proporciona informació útil sobre el consum energètic per dissenyar mesures per fomentar l'estalvi d'energia i reduir així les emissions de CO2 associades. Els edificis es classifiquen dins d'una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l'edifici menys eficient i la lletra A al més eficient segons el consum d'energia i les emissions de CO2 comparades amb un edifici base de similar tipologia i localització. 

L'etiqueta d'eficiència energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d'eficiència energètica obtinguda i que s'ha de situar en un lloc destacat i visible de l'edifici.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Article

L’Ajuntament de Santpedor va un ple extraordinari-urgent de forma telemàtica i amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació inicial de la modificació puntual número 4 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que ha tirat endavant amb el suport dels grups d’ERC, Junts per Santpedor i Progrés Municipal, i amb l’abstenció de la CUP.  

Notícia

El curs escolar a l’Escola de Música de Navàs s’iniciarà amb una novetat energètica, atès que s’han instal·lat plaques solars fotovoltaiques

Butlletí