Sant Llorenç del Munt i l'Obac opta a la Carta Europea de Turisme Sostenible

Redacció

22/12/2010 - 00:00
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ja ha fet arribar a la Federació de Parcs Europeus EUROPARC el dossier de candidatura per obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El dossier el composen tres documents: la diagnosi, l'estratègia i el pla d'acció. Han estat elaborats durant el 2010 fruit d'un procés participatiu en el que han col·laborat més de 80 persones representants d'entitats locals, conservacionistes, excursionistes, administracions públiques supramunicipals, restaurants, productors, ajuntaments... per tal de donar forma al document que s'ha enviat.

Durant el mes de març de l'any que ve, la Federació EUROPARC assignarà un auditor que certificarà que tota la feina feta fins ara s'ha realitzat correctament i entre el juliol i el setembre de 2011 acreditaran el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, un distintiu més que corrobora que la gestió del parc s'està fent seguint els criteris de desenvolupament i turisme sostenible.

52 Actuacions clau per a promoure el Turisme Sostenible al Montseny
L'estratègia a seguir per a implantar un model de turisme que compatibilitzi l'acollida de visitants amb la millora del territori al Parc Natural ha estat definida pel Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

Aquest Fòrum és un òrgan creat a inicis d'aquest any 2010 amb l'objectiu de consensuar i concretar actuacions que permetin la implantació d'un model de turisme sostenible al Montseny que, a més, estigui avalat per la organització internacional EUROPARC.

Per tant, la necessitat de conservació del territori i la voluntat de dur a terme projectes de desenvolupament local basats en el turisme ha dur el Parc Natural del Montseny a impulsar la implantació de la CETS al propi parc natural i als 10 municipis veïns d'aquest espai protegit, ascendint així a un projecte que aglutina 28 municipis de les comarques d'Osona, la Selva i el Vallès Oriental.

Aquest any de treball en comú ha permès elaborar una diagnosi del territori -en termes de turisme, conservació i repercussions d'aquestes activitats en la població i economia local - a partir de la qual s'ha definit una estratègia de turisme sostenible.

En el Programa d'Actuacions que desenvolupa l'estratègia aprovada i que consta de 52 actuacions per un model de turisme sostenible al Montseny han participat el sector turístic privat, entitats d'educació ambiental, consorcis i administracions de promoció turística, propietaris forestals i centres i museus d'interpretació

AdjuntMida
Image icon Pujant a la Mola Autor: XPN43 KB

Relacionats

Butlletí