Sant Just reparteix menús excedents dels menjadors escolars a persones sense recursos

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern
22/11/2014

L'Ajuntament de Sant Just Desvern s'ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra a tota Europa del 22 al 30 de novembre, dedicada, enguany, a la lluita contra el malbaratament alimentari. Per això ha decidit iniciar un projecte de reducció del malbaratament alimentari a menjadors escolars.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Sant Just, les empreses que gestionen el menjador de les escoles -les quals fan la donació dels aliments- i Solidança -entitat social que transportarà els aliments- han signat un Conveni per lluitar contra el malbaratament d'aliments.

El projecte  "A Sant Just, l'escola, cuina, menja, aprofita" comença com una prova pilot a dues escoles del municipi, l'escola Montseny i l'escola Bressol Marrecs. Amb l'objectiu de reduir el menjar que es llença als menjadors escolars es recullen els menús excedents de la cuina que no han arribat a ser servits, es reparteixen en recipients individuals compostables convenientment etiquetats, es congelen a -18º C i es reparteixen com  a "àpats solidaris" a persones apuntades al Programa d'aliments.

Les actuacions tenen un doble benefici: reduir la quantitat d'aliments en bon estat que actualment acaben a les escombraries i oferir ajuda a persones amb dificultats econòmiques o en situació de dependència.

El projecte es presentarà a tota la comunitat educativa, aquest 24 de novembre, a les 17.30 h al Centre Cívic Salvador Espriu, amb una Xerrada sobre el problema del malbaratament alimentari.

Per prendre consciència que una part important del malbaratament alimentari es produeix a les llars, a Sant Just arribarà l' Estand de prevenció del malbaratament alimentari. Durant tot un mati davant el Mercat Municipal és sensibilitzarà al públic en general sobre els problemes socials, ambientals i econòmics que comporta el malbaratament i s'aportaran recursos per fer un bon aprofitament en el context domèstic.

 Altres activitats programades dins la Setmana Europea a Sant Just Desvern són: 

-Taller d'embolcalls amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 26 de novembre, a les 18.30 h al Centre Cívic Joan Maragall. 

-L'embolcall de l'entrepà amb patchwork (inscripció gratuïta al mateix centre): 27 de novembre, a les 18.30h a l'Espai Mas Lluí. 

-Estand de malbaratament alimentari: 28 de novembre, a les 10 h, davant del Mercat Municipal.

 

 

AdjuntMida
Image icon malbaratament_aliments.jpg14.52 KB

Relacionats

Notícia

El nou model de recollida de residus amb contenidors amb xip es començarà a implantar progressivament al 2020. L’Ajuntament està treballant perquè, a finals del primer trimestre de 2020, el nou sistema comenci a funcionar en el sector comercial i als barris de la Plana – Bellsoleig, Mas Lluí i Torreblanca. Posteriorment, el model s’estendrà per tot el municipi de forma progressiva.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia

L’Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar una moció en el darrer Ple on va declarar l'estat d'emergència climàtica. La moció reconeix que tant l'atmosfera del nostre planeta com els éssers vius que conformen la seva biosfera es troben en greu perill. Entre d'altres es proposa  accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils i promoure l'autoconsum.

Butlletí