Sant Just Desvern inicia una campanya de comunicació ambiental lligada a un pla d'ocupació

L'ajuntament ha contractat a quatre persones durant sis mesos per sensibilitzar als veïns i veïnes de la necessitat de separar bé els residus
Font: Aj. Sant Just
11/01/2010

L'ajuntament de Sant Just Desvern ha començat una campanya de sensibilització ciutadana encaminada a millorar la qualitat i la quantitat de tots els residus recollits al municipi. Per portar-la a terme, l'ajuntament ha contractat en un dels Plans d'Ocupació a quatre persones durant sis mesos amb l'objectiu de sensibilitzar als veïns i veïnes de Sant Just de la necessitat de separar correctament cada una de les fraccions de residus. 

La campanya es va iniciar l'1 de desembre passat. En aquests propers mesos els informadors ambientals visitaran els 6.348 habitatges Santjustencs. Durant la visita informen de tots els serveis que es disposa al municipi per garantir una bona recollida selectiva de residus, proporcionen fulletons informatius, un adhesiu amb la relació dels serveis de recollida i si no se'n disposa subministren un cubell domèstic de 10 litres per a la separació de la matèria orgànica.  

Aproximadament a Sant Just Desvern es separen de forma selectiva un 54% del total de deixalles fent servir els contenidors de paper, envasos, vidre i orgànica així com utilitzant la deixalleria i altres serveis de selecció, i això està molt bé, però el missatge és que encara s'utilitza massa el contenidor gris de rebuig o resta, segons informa el consistori.  

Aixa doncs, el treball dels informadors ambientals pretén fer arribar aquest missatge i convèncer que a més de ser una necessitat, una correcta selecció dels residus, comporta beneficis per a tothom.

Relacionats

Notícia

El nou model de recollida de residus amb contenidors amb xip es començarà a implantar progressivament al 2020. L’Ajuntament està treballant perquè, a finals del primer trimestre de 2020, el nou sistema comenci a funcionar en el sector comercial i als barris de la Plana – Bellsoleig, Mas Lluí i Torreblanca. Posteriorment, el model s’estendrà per tot el municipi de forma progressiva.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Notícia

L’Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar una moció en el darrer Ple on va declarar l'estat d'emergència climàtica. La moció reconeix que tant l'atmosfera del nostre planeta com els éssers vius que conformen la seva biosfera es troben en greu perill. Entre d'altres es proposa  accelerar l’abandonament de l’ús de combustibles fòssils i promoure l'autoconsum.

Butlletí