Sant Joan de Vilatorrada redefineix el concepte d'àrea de vorera en la recollida de residus

Font: Mancomunitat intermunicipal del Cardener
10/06/2016 - 14:01

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'ha volgut fer un pas endavant en la gestió dels residus municipals.

Des de la Regidoria de Gestió i Planificació dels Recursos i el Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'aposta per acosatar els mitjans de recollida selectiva d'alguns residus minoritaris a la ciutadania.

L'únic punt actual de recollida de residus tals com les fustes, aparells elèctrics, voluminosos o similars és la deixalleria municipal o el servei de recollida de voluminosos. Amb la incorporació d'aquesta nova àrea, ubicada a la zona del pàrquing del costat del Parc Catalunya, es pretén acostar els punts de recollida d'aquests tipus de residus a aquelles persones que per motius diversos no puguin utilitzar els circuits existents fins l'actualitat, amb l'objectiu d'evitar l'abocament de residus de voluminosos al municipi i d'augmentar la recollida selectiva de la població.

Es tracta d'una iniciativa pilot per valorar l'eficàcia i resultats en el servei, i que, un cop vista l'evolució, es preveu aplicar a d'altres punts del municipi. 

Categories: 

Relacionats

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí