Sant Fruitós presenta una campanya per la recollida d’oli domèstic

Font: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

28/12/2010
Sota el lema "Siguem Responsables - Campanya de Recollida d'Oli domèstic" s'han dissenyat un seguit d'accions per difondre la recollida d'oli domèstic al municipi de Sant Fruitós. Aquestes accions s'iniciaran amb un punt d'informació sobre reciclatge al mercat setmanal de Sant Fruitós, situat tots els dimarts a la Plaça Alfred Figueras.

En aquest punt s'informarà, el 4 i 11 de gener, sobre els beneficis de la recollida selectiva d'oli domèstic i s'obsequiarà, fins esgotar existències, amb un embut per filtrar l'oli a tots els visitants del punt.

A més, aquells que utilitzin, tant el dia 4 com l'11 de gener, el servei de recollida d'oli domèstic de la deixalleria mòbil obtindran un bidó especial pel reciclatge d'oli de cuina. Aquest bidó també es podrà obtenir a la Deixalleria Municipal de Sant Fruitós (Av. Lluís Companys) que també és un punt de recollida de l'oli domèstic.

Per altra banda, durant els primers dies de l'any, el dinamitzadors ambientals encarregats de la campanya també recorreran el municipi de Sant Fruitós amb els tríptics informatius i amb els embuts-filtre premiant a aquelles persones que facin bons ús dels contenidors de recollida selectiva.

Amb aquestes accions es vol promocionar la importància de reciclar l'oli domèstic.

Aquesta campanya de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha estat possible gràcies a un Pla d'Ocupació Local (Projecte Impuls Treball) de l'Ajuntament de Sant Fruitós on s'ha contractat 2 treballadors per dissenyar i portar a terme aquesta acció de promoció del reciclatge i el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Relacionats

Notícia

Sant Fruitós de Bages continua el programa de cessió, de forma temporal, de les parcel·les que no estan ocupades als horts de La Sagrera i de Riu d’Or per tal de conrear-hi. Els horts es cediran als interessats per un període de 2 anys agrícoles, per tant des del 31 d’octubre de l’any inicial, fins el 31 d’octubre de l’any de venciment

Notícia
Palma, Almassora i Benidorm, entre d'altres, també han rebut reconeixement

Els ajuntments de Cornellà de Llobregat i de Sant Fruitós de Bages i el Consell comarcal d'Osona ha estat un dels guardonats en la setzena edició dels premis estatals Ciutat Sostenible, que atorga anualment la Fundació Fórum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Notícia

Sant Fruitós de Bages disposa d’una nova àrea de compostatge vegetal que transformarà en compost les restes de poda de jardins particulars i parcs del municipi. L’objectiu d’aquest nou espai és fer més eficient la gestió de la poda evitant que aquests residus acabin a l’abocador i obtenir-ne com a resultat compost, un adob natural que, un cop madur, es posarà a disposició dels veïns de manera gratuïta.

Butlletí